viernes, 14 junio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Les festes de Sant Tomàs acomiaden l’estiu a Benicàssim

La proclamació de la Reina, Marina Pauner, i de la seua Cort d'Honor divendres a la nit, serà la prèvia que anunciarà l'arribada d'estes celebracions populars.

“Les festes interessen, agraden i han de ser participatives, i estem molt contents amb l’enfocament que li han volgut donar també les penyes!”, així ho afirmat el regidor de festes de Benicàssim Arturo Martí, en parlar de les festivitats de Sant Tomàs de Villanueva que arranquen este divendres, 20 de setembre, amb la proclamació de la Reina i la seua Cort d’Honor.

Mentre Marina Pauner, reina de les festes, ultime nerviosa els preparatius d’una presentació que, per qüestions meteorològiques tindrà lloc al poliesportiu, els veïns es preparen per a viure una setmana “que és com l’acomiadament de l’estiu d’alguna manera i on s’han tractat d‘ampliar els actes perquè tot el món puga tindre alguna cosa d’acord amb la seua edat o els seus gustos”, explica Martí. “Encara que per exemple, la festa de l’aigua, que va tindre molt d’èxit es tornarà a fer perquè ahí participen majors i menuts”, afegeix.

Pel que fa a la part d’actuacions musicals, el regidor destaca que per primera vegada, i animats per la bona acollida tinguda l’any passat, In vivo i Las Divinas “es llançaran a fer una cosa que no l’han feta mai que és preparar un espectacle conjunt i els ho agraïm perquè pareix que és un repte, tenien ganes però pareix que Benicàssim els ha pegat l’empenteta”.

També des de l’ajuntament destaquen que la gran implicació de les diferents associacions de la ciutat oferint esdeveniments com ara jocs tradicionals, berenars populars, exhibicions de treballs, etc.

Pel que fa a les desfilades, són una de les activitats que més agrada a la gent, per això posen l’accent en actes com la desfilada de gegants i cabuts amb la participació de colles i agrupacions de diferents llocs del territori perquè com diu l’edil de festes, “ni estem tant lluny ni som tan deferents”. A més d’això, la desfilada de disfresses infantils, també resulta un espectacle colorit i musical, en especial pel que fa als més menuts.

Per últim, el regidor ha destacat “l’orgull” que supose per ell la demanda dels veïns pel que fa a la participació. Menció especial té la implicació de les penyes que a més enguany podran gaudir de la primera carrera “d’autos bojos” on es premiarà el més ràpid, el més lent i el més original.

Últimas noticias

Contenido relacionado