miércoles, 22 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Fernando Cayo rep l’Alma d’Honor en el Festival de Curtmetratges d’Almassora

'Lay them straight', premi del jurat; 'Nueve pasos', doblet en la gal·la final.

El Festival Internacional de Curtmetratges d’Almassora ha arribat hui a la seua fi amb el lliurament de l’Alma d’Honor a l’actor vallisoletà Fernando Cayo. L’organització premia així la trajectòria de l’intèrpret de ‘La casa de papel‘ i ‘La piel que habito‘ com a colofó a la gala conduïda pel periodista Raúl Puchol, en la qual han rebut els seus guardons les cintes triomfadores.

El jurat oficial ha triat ‘Lay them straight‘, de Robert DeLeskie, com a millor obra de les seleccionades entre les més de 400 rebudes en aquesta primera edició del certamen. El curtmetratge canadenc narra la lluita de la protagonista contra el trastorn obsessiu compulsiu i l’assetjament escolar i de com un esdeveniment traumàtic descobreix els seus poders ocults.

Per part seua, el director d’Almassora Moisés Romera i Marisa Crespo s’han alçat amb la victòria en el premi al millor curtmetratge provincial amb ‘Nueve pasos‘. La cinta, que també va estar nominada en l’última edició dels Goya, ha fet doblet aquesta nit en obtenir el premi del públic després de cinc nits de projeccions en les quals els assistents han depositat les seues paperetes de votacions en l’urna instal·lada a l’eixida de la sala d’actes.

Per part seua, el públic infantil ha premiat el curt ‘Cocodrilo‘, de Jorge Yudice. Cal recordar que el festival ha oferit projeccions adaptades als més xicotets durant tota la setmana amb l’objectiu d’acostar el cinema, en format curtmetratge, a l’alumnat dels col·legis d’Almassora.

En la seua intervenció, l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha recordat l’aposta municipal per la cultura amb la remodelació de la sala d’actes que ha permés climatizar la sala i oferir programació durant tot l’any. Al temps, la primera edil ha incidit en la decisió de l’equip de govern d’eliminar des d’el mes vinent la taxa infantil per a facilitar l’accés dels més xicotets als espectacles culturals.

La cerimònia ha finalitzat amb el lliurament de l’Alma d’Honor a Cayo i la projecció dels curtmetratges guanyadors. L’intèrpret ha aprofitat la seua visita a Almassora per a conéixer el Museu del Joguet, on la família Arenós-Agut, propietària de la col·lecció, li ha mostrat les peces exhibides al costat del regidor de Cultura, Javier Mollá.

Últimas noticias

Contenido relacionado