martes, 23 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Fernado Cayo, Alma d’Honor en el I Festival Internacional de Curts d’Almassora

La Casa de la Cultura acollirà el lliurament en la gala de clausura el 26 d’octubre.

L’actor Fernando Cayo rebrà el pròxim 26 d’octubre l’Ànima d’Honor en la primera edició d’Alma, el Festival Internacional de Curtmetratges d’Almassora. El lliurament tindrà lloc durant la gala de clausura, prevista a la Casa de la Cultura. L’actor de ‘La casa de papel’ ha confirmat que assistirà al certamen per a recollir el premi en persona i traslladar el seu suport a este festival que acaba de nàixer.

El regidor de Cultura d’Almassora, Javier Mollá, ha destacat la trajectòria de l’intèrpret val·lisoletà que compte, entre altres, amb el premi al millor actor del Festival de Cinema de Tolosa, del Festival Internacional de Jóvenes Realizadores de Granada, del Festival Ibérico de Cine de Badajoz, el Racimo de Oro de Serrada i el premi de teatre Provincia de Valladolid. “La seua presència a Almassora engrandirà esta primera edició d’un festival que naix amb vocació de futur”, segons l’edil.

En la seua filmografia figura ‘Mataharis’, de Icíar Bollaín, ‘Palmeras en la nieve’ o ‘La piel que habito’, de Pedro Almodóvar. Del seu pas per la televisió i el cinema cal destacar també la popular sèrie ‘Manos a la obra’ i les pel·lícules ‘Shacky Carmine’, per la qual va rebre el premi del Festival de Tolosa; ‘El juego de la verdad’, ‘El lobo’, ‘El penalti más largo del mundo’ i ‘Concursante’, de Rodrigo Cortés.

El paper del val·lisoletà en ‘El Orfanato’, al costat de Belén Rueda i dirigida per Juan Antonio Bayona, va suposar un pas definitiu en una carrera totalment consolidada hui dia. No en va, la cinta produïda per Guillermo del Toro va ser seleccionada per a representar a Espanya en els Oscar i es va convertir en la pel·lícula més vista a Espanya en 2007.

Als seus 51 anys ha vist créixer el seu reconeixement en passar a formar part de la nova temporada de la popular ‘La casa de papel’, la sèrie espanyola de Netflix més vista a tot el món. Les seues constants aparicions en sèries com ‘Plaza América’ al costat de Pepe Sancho, ‘La Señora’ o la minisèrie ‘20-N’, en la qual va interpretar al príncep Joan Carles, se sumen a prop de 30 pel·lícules i aparicions en el teatre, com ‘Don Juan Tenorio’ o ‘La vida es sueño’.

El festival d’Almassora ha reunit 432 obres de més de 20 països de procedència en esta primera edició. El jurat ha seleccionat més de 50 per als premis que entregarà en la gala final. Entre el dilluns 21 i el divendres 25, la Casa de la Cultura programarà cada nit a les 22 hores la projecció de curtmetratges durant una hora i mitja. El jurat entregarà un trofeu i 600 euros a la millor obra, mentre que el públic premiarà amb un trofeu i 300 euros la cinta elegida per votació no professional.

Últimas noticias

Contenido relacionado