Fer de l’Alcora un municipi més amable, igualitari i accessible és un dels objectius prioritaris del govern que encapçala Samuel Falomir. En els últims anys, s’han dut a terme “nombroses i importants” actuacions en la localitat en pro de facilitar la vida i el dia a dia dels veïns.
En estos moments, l’Ajuntament està executant, entre altres treballs, una rampa al carrer Santo Tomás d’Aquino que dona accés a l’aula de 2 a 3 anys del CEIP Grangel Mascarós, un projecte de renovació urbana als carrers Cordeta i Travessia Sant Cristòfol i la millora de voreres als carrers Doctor Federico Michavila Paús i Camí Nord.
A més, recentment s’han arreglat les voreres del carrer Bassa i s’ha aplicat un producte antilliscant, per a tal d’evitar caigudes, en diversos punts del municipi com són els carrers Professor Eduard Soler i Estruch, Corts Valencianes i Vinyals, entre altres.
“Amb esta mena d’actuacions s’està millorant considerablement la seguretat i mobilitat urbana, contribuint a l’eliminació de barreres arquitectòniques” han destacat l’alcalde, Samuel Falomir, i el regidor d’Urbanisme, Julián Tena, en la visita que han realitzat este matí a les obres en marxa.
Falomir i Tena han explicat que, en els últims anys, s’han adequat més de 50 passos de vianants, mitjançant el rebaix de voreres i la seua adequació a la normativa, en projectes executats en diferents zones del municipi: carrer carretera de Ribesalbes, País Valencià, als voltants del centre de salut, etc.
Així mateix, han assenyalat com un dels projectes més importants de l’última dècada el de remodelació dels carrers Sant Francesc i Arzobispo Gasch i les places de l’Ajuntament i del Convent, que es va executar durant la passada legislatura. Una actuació que ha servit per a millorar “notablement” les condicions de circulació, l’accessibilitat i mobilitat dels veïns i veïnes per estos transitats carrers i places de l’Alcora.
Els responsables municipals han recordat també el projecte de remodelació de la plaça Espanya, amb el qual l’Ajuntament va aconseguir el segon premi de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible (SEMS) de la Comunitat Valenciana 2019.
“Són alguns exemples que posen de manifest l’aposta decidida del consistori per un municipi sense barreres, on poder transitar amb major facilitat. Un municipi que també avança en matèria d’igualtat, centrant l’atenció en aquelles persones amb problemes de mobilitat. Un municipi, en definitiva, amb un desenvolupament urbà que posa en primer pla a les persones i on millorar l’espai públic urbà com a lloc de la col·lectivitat cobra protagonisme, en benefici de tota la ciutadania”.