miércoles, 22 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Facsa repararà les connexions per a evitar abocaments fecals a la platja d’Almassora

L’estudi amb càmeres i el tintat específic revelen conductes a corregir.

L’empresa Facsa, adjudicatària del servei de clavegueram i aigua potable, repararà les connexions de la platja per a atallar els abocaments fecals i les fugides en el districte marítim. Les obres començaran després de l’estudi elaborat a instàncies de l’Ajuntament d’Almassora per a determinar les connexions entre les xarxes de sanejament, drenatge i séquies de reg a la platja de Benafelí.

El document reconeix que el districte marítim pateix un increment de cabals en les estacions de bombament d’aigües residuals quan hi ha excedents de reg, un fet que s’agreuja en època estival. Per aquest motiu, l’empresa ha dut a terme l’estudi d’investigació per a determinar les connexions i plantejar les solucions, que en aquest cas superen els 10.000 euros d’inversió.

Els treballs han inclòs la coordinació amb la comunitat de regants per a l’evacuació d’aigua per les séquies afectades, el seguiment dels nivells en les xarxes de sanejament i drenatge municipals a través dels pous de registre i comprovacions de circulació d’aigua a través de les conduccions i canalitzacions, neteges i inspeccions amb cambres, determinació dels punts de connexió entre diferents xarxes i elaboració d’informe final.

Personal qualificat en xarxes de clavegueram ha dut a terme la investigació després de consensuar amb els regants l’aportació d’aigües de reg per determinades séquies per a realitzar mesuraments i observacions de variació de les aigües circulants. Han revisat les séquies: Partidor del Mig, Tarongera, Filloleta Tarongera, Fillola de la primera Tarongera i Escorredor Salsets.

El personal va tintar l’aigua continguda en el col·lector de drenatge mitjançant un traçador colorimètric específic per a aquesta fi i va inspeccionar la xarxa de sanejament buscant la possible aparició d’aigua tintada en el cas d’interconnexió entre el col·lector de drenatge amb la xarxa d’aigües residuals. El resultat va donar positiu en localitzar dos punts connectats entre la séquia Partidor del Mig i el col·lector del camí Benafelí i, d’altra banda, entre la séquia Fillola de la primera Tarongera i el col·lector del carrer Ausiàs March. Per a determinar el punt exacte, els tècnics van realitzar una inspecció amb cambra.

Per a solucionar els problemes detectats en el cas del Partidor del Mig, l’empresa aïllarà el tram de séquia que presenta trencaments mitjançant obra civil per a obrir un tast en el punt indicat i reparar la séquia. En el cas del carrer Ausiàs March, la reparació més costosa, preveu l’aïllament del tram afectat, descobrint la séquia en els 12 metres de longitud per a actuar en el seu interior. Al seu torn, repararà els defectes detectats en l’escomesa de residuals sota la séquia per a millorar l’estanquitat i impedir l’abocament d’aigües residuals al terreny i l’entrada d’aigües freàtiques i d’altres fugides que puga presentar la séquia en un futur.

Últimas noticias

Contenido relacionado