martes, 23 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Expulsen al tinent d’alcalde de Matet en ser detingut per abús de menors

El regidor era independent elegit en llistes obertes el passat 26 de maig.

La Guàrdia Civil de Castelló ha detingut al primer tinent d’alcalde de la localitat de Matet com a presumpte autor d’un delicte d’abús a menors.

Davant aquest fet, l’Ajuntament de Matet –una xicoteta població de l’Alt Palància que a penes arriba als cent habitants– ha fet públic un comunicat en el qual informa que ha decidit revocar-li les seues competències com a primer tinent d’alcalde “per la comissió d’un presumpte delicte totalment alié a aquest consistori”.

“La decisió, aprovada el divendres 16 per l’Ajuntament de Matet a través d’un Decret d’Alcaldia, pretén vetlar pels interessos de la població i garantir que els fets esdevinguts no interfereixen en el bon funcionament de l’administració local”, explica el comunicat oficial.

El text també recull que el regidor és “independent triat en llistes obertes el passat 26 de maig” i que ara les seues competències seran assumides per l’alcaldessa, Rosa María Guillermo (PP), i pel segon tinent d’alcalde.

Aquesta resolució serà comunicada al regidor –actualment a la presó– perquè procedisca a la seua acceptació i aquesta serà aprovada pel consistori de Matet en la primera sessió de ple que se celebre.

PRESUMPCIÓ D’INNOCÈNCIA

“Des de l’Ajuntament de Matet manifesten el seu respecte per aquesta actuació de la Justícia i a la presumpció d’innocència i, encara que el regidor va meréixer el respecte i suport del poble, l’anunci de la seua detenció ha provocat consternació en el municipi, per la qual cosa fan indispensables aquestes mesures”, asseveren des del consistori.

Fuentes del PP consultades per Europa Press han explicat que com al regidor detingut accepte la revocació de les seues competències, serà nomenat regidor el representant socialista, ja que és el següent edil que més vots va aconseguir en les passades eleccions municipals.

Per part seua, la Guàrdia Civil ha confirmat l’ingrés a la presó del detingut i la Subdelegació de Govern ha incidit que el cas està judicialitzat.

Últimas noticias

Contenido relacionado