miércoles, 22 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

El Col·legi d’Advocats demana un carrer de “l’advocacia de torn d’ofici” a Castelló

El Consell General de l'Advocacia mostra estos dies a la plaça Santa Clara una exposició fotogràfica itinerant que busca conscienciar sobre les desigualtats

Conscienciar la societat al voltant de la importància de garantir la igualtat, com a Dret, és l’objectiu de l’exposició fotogràfica itinerant de 30 imatges que ha organitzat el Consell General de l’Advocacia i que fins al 17 d’octubre es pot veure a la plaça Santa Clara de Castelló.

Com explica el Degà del Col·legi d’Advocats de Castelló, Manolo Mata “al voltat de la idea de la Igualtat com a Dret Fonamental i a través d’unes fotografies impactants en gran format i sense text es busca que cadascú faça la seua reflexió personal”. Per això, destacats noms de l’art de la fotografia mostren situacions de desigualtats a l’àmbit educatiu, de l’explotació laboral, social,...i precisament la idea que siguen els advocats qui han promogut esta exposició, amb el suport i el cofinançament de l’ajuntament de Castelló, resulta ja tota una declaració d’intencions.

Esta exposició ens recorda que els Drets no els podem donar per immutables sinó que els hem de defensar dia a dia, s’ha d’estar presents i no hi hem de donar cap dret per aconseguit per això, nosaltres també tenim com advocats que defensar-los i poder mostrar-nos com a defensors dels ciutadans i garants d’eixos Drets”, apunta Mata qui afegeix que els advocats que es dediquen al torn d’ofici són uns dels majors exemples d’eixa defensa dels Drets per la Igualtat.

“Són precisament els torns d’ofici, gratuïts els que ens fa a tots iguals”, afegeix mentre planteja el desig, ja traslladat a l’ajuntament, de què Castelló “poguera tindre un carrer dedicat a l’advocacia del torn d’ofici, com tenen moltes altres ciutats, perquè seria un reconeixement també a tots eixos professionals que defensen la igualtat”.

Cal recordar que a Castelló hi ha al voltant d’uns 400 advocats del torn d’ofici, el que representa aproximadament un 30% del total de Col·legiats.

Mentre arriba eixa petició, Mata insisteix en el valor reflexiu d’esta mostra fotogràfica i poda l’accent en la presa de consciència pels més menuts que poden suposar les impactants imatges: “Jo convidaria tota la gent a visitar l’exposició i sobretot a fer-ho amb xiquets que ja comencen a fer preguntes, conclou.

Últimas noticias

Contenido relacionado