L’Alcora exalta a Eva Zafra com a reina d’este 2019

Veïns de la localitat i de tot l'Alcalaten van poder seguir també la cita des de la pàgina de Facebook de l'Ajuntament i a través de TV4.

La localitat de l’Alcora va viure anit l’acte més glamurós i que suposa l’inici de la part més festiva del programa amb què la capital de l’Alcalatén rendeix honors al seu patró, el Santíssim Crist.

Una cita, la d’ahir a la nit, en la qual es va coronar Eva Zafra Porcar com a nova reina de les celebracions alcorines, rellevant a Mireia Andreu Muñoz, que es va acomiadar del veïnat visiblement emocionada i agraïda. En el seu periple festiu, Eva estarà acompanyada per les tres dames de la seua cort, Sonia Puchol Sancho, Gemma Olivas Granell i Maria García Sánchez.

La corporació municipal en ple, encapçalada per l’alcalde, Samuel Falomir, va ser testimoni d’excepció d’un esdeveniment en el qual Eva i les seues dames van brillar amb llum pròpia. Tampoc va faltar la presència d’autoritats i representants de festes d’altres municipis de la província en este acte que compleix el seu tercer any a la plaça de l’Ajuntament.

Arianne Olucha i Carlos Esteban van ser els encarregats de presentar la proclamació, que va comptar amb l’acompanyament sonor de l’Agrupació Musical l’Alcalatén. Com mantenidora va actuar la Subdelegada de Govern Soledad Inmaculada Ten Bachero.

Tots els alcorins i alcorines poden estar molt contents de tenir una representació com
la vostra. Una cort formada per una reina, 3 dames i 4 acompanyants orgullosos de
representar a un poble actiu, innovador i creatiu en tots els aspectes, i entre ells, la
música.

La història de l’Alcora ha donat lloc a molts esdeveniments musicals: concursos, com el
Concurs de Música de Cambra ‘Ciutat de l’Alcora’, festivals com Ultrasons i el Bestialc,
o activitats folklòriques com el Ball de Plaça. Alguns s’han renovat i continuen
realitzant-se avui en dia, altres segueixen la batuta de la tradició i altres han inspirat
noves propostes.

Des de la tradicional albà de l’Alcora en la nit de Nadal, fins a les activitats més recents
com l’Alsound o el Gelafest, l’Alcora passa per tota mena d’esdeveniments musicals com els espectaculars concerts que organitza l’Agrupació Musical l’Alcalatén, les Rondes al
Maig o la Serenata al Crist, i com no, la Setmana Santa, on el so del tambor i el bombo
alcorí ha fet ja ressò en tot el món, sent nomenada ‘La Rompida de la Hora’ Patrimoni
Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Cal destacar que la nit anterior, reina i dames van ser complimentades en la tradicional Ronda, organitzada per la Rondalla l’Alcalatén. El cap de setmana tindrà diferents espectacles taurins i musicals i el diumenge celebrarà solemnement la festivitat del Santíssim Crist de l’Alcora amb l’ofrena de flors i la processó.