miércoles, 17 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Esport sostenible a ‘l’Open Streets Day’ de Borriana

Jocs, esport i diversió per a tota la família, el diumenge 22 de setembre de 10 h a 13 h a la plaça Major, carrer Major i el Pla

Borriana se suma al concepte europeu ‘d’Open Estreets Day’, per a fomentar l’esport saludable al carrer, per això el 22 de setembre transformarà la plaça Major, el carrer Major i el Pla de llocs per a la pràctica d’activitat recreativa, jocs tradicionals i activitats esportives per a tota la família.

El regidor d’Esports, Vicent Aparisi, amb la regidora d’Igualtat, Maria Romero, i el tècnic del Servei Municipal d’Esport (SME), José Socarrades, han presentat el Projecte Esport al Carrer ‘Open Streets Day’ que se celebrarà el diumenge 22 de setembre de 10 h a 13 h, organitzat per l’SME.

En la seua intervenció, Aparisi, ha explicat que “volem demostrar que Borriana és una ciutat gran, però en la que no fa falta el cotxe per anar als llocs, per això estem fent molts carrils cicló-peatonals i tacarem l’anell, perquè tot el que siga invertir en esport, és fer-ho també en salut”.

També per a la població adulta, segons ha indicat, compta amb un complet programa d’activitats esportives orientades a la promoció de la salut. A més, atés que en la pràctica esportiva moderna cada vegada té major pes la pràctica lliure i en espais oberts, “des de fa anys estem apostant per habilitar espais que faciliten la pràctica esportiva diària a qualsevol hora”, ha afirmat.

Vicent Aparisi ha convidat la ciutadania a participar en este esdeveniment, “a fer seus els carrers per a viure, gaudir, relacionar-se, interactuar i ser més actiu”. En el ‘Dia dels carrers oberts’ de Borriana es podrà gaudir de més de 20 activitats i jocs esportius i, fins i tot, amb una caminada intergeneracional.

Jocs de carrer, pilates, ioga, salts d’altura, velocitat, relleus, bàdminton, minitenis, futbol sala, bàsquet, judo, tir amb arc, colpbol, zumba i spinning, són només un exemple de les activitats que es podran practicar.

Per a dur a terme les més de 20 activitats es delimitaran 13 zones de joc i activitats, una zona d’organització i informació, una zona de photocoll i una exposició.
El responsable municipal d’Esports ha volgut agrair a tots els clubs esportius del municipi la seva participació i col·laboració per a poder celebrar l’esdeveniment esportiu, i ha destacat així mateix la presència de l’ONG Amor en Acció, fent visible els seus projectes i la seua tasca.

Igualtat a l’esport
D’altra Banda, María Romero, ha indicat que la regidoria d’Igualtat col·laborarà en la cita, donat l’objectiu marcat per l’SME de fomentar la pràctica esportiva femenina a l’empara de les dades arreplegades pel diagnòstic municipal d’igualtat, així com la guia PAFIC que va elaborar el Ministeri d’Igualtat i que apunten l’infrarepresentació de la dona en l’esport així com un abandó de la pràctica esportiva en les dones a partir de l’adolescència.

Segons ha precisat, tant en el municipi com en l’àmbit nacional les dades dels estudis més recents reflecteixen que encara “existeixen diferències importants quant a la participació i representació femenina en les diferents esferes de l’esport”.

Així doncs, a més d’identificar aquells clubs en els quals es fomente la pràctica esportiva femenina també s’oferirà un fullet que recopile totes les opcions de les quals disposa el municipi per a les dones. També, cercant la conscienciació ciutadana se situarà una exposició cedida per la Fundació Isonomia titulada “Dona i esport”.

Projecte Europeu
Per la seua part, José Socarrades, ha explicat que este esdeveniment pilot (‘Open Estreets Day’) està recolzat per la Unió Europea i que hi ha sigut el millor projecte presentat a nivell europeu.

Passejada intergeneracional

També es realitzarà una passejada Intergeneracional pels carrers pròxims al Pla d’una distància d’uns 1.300 m, un recorregut que anirà guiat per unes targetes amb uns codis QR que oferiran informació saludable als participants i l’objectiu dels quals és aconseguir que participants de diferents generacions puguen compartir la pràctica d’aquesta activitat.

Sortejos
En l’esdeveniment hi haurà dos tipus de sorteig, un de presencial en què se sortejarà material de marxandatge per als qui completen satisfactòriament la passejada intergeneracional i un altre de digital en què se sortejaran motxilles i auriculars als qui retuitegen, “cliquen ‘m’agrada’ o compartisquen les notícies o les fotos de l’SME durant el dissabte al matí i també el diumenge. A més, se sortejaran motxilles i auriculars als qui retuitegen, pengen fotos del diumenge o comenten fotos o notícies de l’SME fins al divendres a la nit.

Zones i activitats de ‘l’Open streets day’:
ZONA 1 Masterclass de Pilates Talens amb Pilates i Ioga
ZONA 2 Especialització Atletisme del Club Atletisme Buris-ana amb salt d’altura, velocitat, relleus i tanques.
ZONA 3 Raqueta del Club Tenis Borriana amb Bàdminton i Minitenis
ZONA 4 Jocs Populars de l’SME amb jocs de carrer 1 i 2
ZONA 5 Jocs Populars de l’SME amb jocs de carrer 3 i 4
ZONA 6 Arts Marcials del Club de Judo amb Judo
ZONA 7 Multiesport de l’SME amb Colpbol i Utimate Frisbee
ZONA 8 Multiesport de l’SME amb Tchoukball i Big Ball
ZONA 9 Especialització Bàsquet del Club Bàsquet Borriana
ZONA 10 Especialització Futbol Sala del Club Futbol Sala Borriana
ZONA 11 Especialització Tir amb Arc del Club Tir amb Arc Borriana
ZONA 12 Masterclass Ciclisme de sala i Zumba de l’SME
ZONA 13 Activitats Nàutiques del Club Nàutic Borriana amb Exhibició de materials nàutics

Últimas noticias

Contenido relacionado