domingo, 19 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Enderrocar el Grup B d’Almassora costarà més de 354.000 euros

El conseller d’Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, ha confirmat hui a l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, la reserva de més de 354.000 euros en els pressupostos de la Generalitat Valenciana de 2020 per a l’enderrocament de l’edifici 167 de l’avinguda José Ortiz.

No en va, l’administració autonòmica ha conclòs este estiu el projecte de demolició que guiarà els treballs i que eixirà a licitació amb càrrec als comptes autonòmics.

Tal com figura en el document, els treballs s’estendran durant diversos dies, en els quals l’edifici estarà envoltat per una tanca no menor a dos metres. Abans de la demolició, una visita d’inspecció recorrerà totes les dependències per a comprovar que no existeix cap emmagatzematge de combustibles o substàncies perilloses i es retiraran o protegiran els elements urbans i el mobiliari públic amb el risc de deterioració.

El projecte d’enderrocament supera els 354.000 euros amb unes mesures de seguretat extremes que incorporen també la recollida, trasllat i tractament posterior de les més de 4.000 tones de residus que generarà la demolició. Els treballs estan desglossats en: estructura, façanes i particions, instal·lacions i equipaments, cobertes i revestiments. El contracte inclourà a més un capítol de desviaments i reposicions, la gestió de residus i seguretat i salut de treballadors i ciutadania.
Martínez Dalmau ha traslladat el seu “compromís irrevocable” de derrocar el bloc de 38 habitatges, com era voluntat de la seua antecessora en el càrrec, l’exconsellera María José Salvador, per a atendre la petició veïnal d’Almassora. A més, i tal com es van comprometre Salvador i Galí en el seu moment, l’enderrocament d’este edifici no comportarà noves edificacions socials en este ni en un altre terreny.
“Volíem conéixer de primera mà que el Consell, malgrat els canvis en els òrgans de govern en la nova legislatura, manté la seua intenció de derrocar l’edifici i així ens l’ha traslladat personalment el conseller, un missatge tranquil·litzat que agraïm, de manera que la iniciativa es manté: el bloc anirà al sòl i no hi haurà nous habitatges socials a canvi”, ha ratificat Galí a l’eixida de la reunió amb Martínez Dalmau.
Per este motiu, l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl ja disposa del projecte de demolició per a l’edifici de 759,41 metres quadres situats en una parcel·la amb una superfície total de 2.421 metres quadrats. L’edifici formava part d’un conjunt de 94 habitatges de promoció pública que es componia de cinc unitats independents, de les quals es van demolir tres i queden dues. Consta de planta baixa i quatre altures, totes destinades a habitatge.

Últimas noticias

Contenido relacionado