miércoles, 17 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Els vila-realencs rendeixen honors a la Mare de Déu de Gràcia

Vila-real va arrencar aquest divendres les seves festes patronals en honor a la seva patrona la Mare de Déu de Gràcia. La reina de les festes , Carmen Rubert , i les dames d’honor, acompanyades de l’alcalde de la localitat, José Benlloch, van ser les encarregades d’encendre la metxa que, amb la tradicional descàrregues de coets, va posar els prolegòmens a deu dies de festa i el corresponent anunci.

A les 18.00 la imatge de la Moreneta baixava de l’ermitori fins a la plaça del Llaurador, on penyes, entitats, veïns i veïnes se congregaven per a participar en la tradicional ofren a la Mare de Déu. Per tot el camí les lloances a la Mare de Déu deixaren veure el fervor de Vila-real per la seua patrona.

La festa va continuar en el col·legi Verge del Carme amb la tradicional traca i la solta de coloms. Posteriorment se va fer el trasllat fins a l’Església Arxiprestal, on romandrà fins diumenge que ve, 8 de setembre. Un cop allà, va tenir lloc l’ofrena floral, protagonitzada per penyes, entitats locals i ciutadans.

Després dels focs i el volteig de campanes, la comitiva oficial es va dirigir cap a l’avinguda d’Europa, per inaugurar una nova edició del recinte de la Marxa i fer el lliurament de la Clau de la Festa i la Crida a la Fira Gastronòmica. A este escenari se suma per primer cop la Fira Gastronòmica promoguda per la Comissió de Penyes amb motiu del seu 40è aniversari, amb cinc casetes i tapes populars, així com propostes gastronòmiques que ocuparan un espai de 1.500 metres quadrats a l’avinguda La Murà. De fet, va ser el president d’aquest col·lectiu, David García, l’encarregat de pronunciar la Crida a la Festa.

 

 

Últimas noticias

Contenido relacionado