martes, 21 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Els secrets de la vil·la romana de Vinamargo es mostraran a un documental

Un audiovisual acostarà els castellonencs i les castellonenques com era la vida a Vinamargo, el jaciment romà de la ciutat que va estar ocupat entre els segles I i V. El documental té com a objectiu complementar els materials del centre d’interpretació per «fer de la visita una experiència que ens traslladarà a l’època romana i que ens permetrà conéixer a fons la vida a l’antiga vil·la», com ha confirmat la regidora de Cultura, Verónica Ruiz.

El realitzador al capdavant d’aquest projecte és el documentalista castellonenc José Huedo i la peça conté entrevistes als arqueòlegs responsables de l’excavació, Ximo Alfonso i Ana Miguélez, en què expliquen tots els secrets de l’antic poblat de Vinamargo. Gràcies al material trobat en el jaciment i a les investigacions dels experts, aquest treball desvelarà dades desconegudes fins hui sobre la vida en la vila romana.

Amb una duració d’uns huit minuts i mitjançat la combinació d’entrevistes i veu en off, el documental pretén ser «un recurs fresc, amb una imatge actual, i facilitar la comprensió al visitant». La gravació de noves imatges i de la narració que l’equip de realització farà durant l’últim trimestre de l’any completarà la part didàctica d’aquest projecte audiovisual.

Cal recordar que la vil·la romana de Vinamargo està situada fora del nucli urbà de Castelló i té una extensió de més de 2.500 m². Aquestes dimensions la converteixen en «el jaciment romà excavat més gran de les comarques de Castelló i que pagarà la pena conéixer de prop», en paraules de Ruiz.

Últimas noticias

Contenido relacionado