miércoles, 22 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Els carrers de Vila-real s’omplin de foc per a celebrar la tradicional ‘Nit de la Xulla’

Com ja va ocórrer en les festes en honor a Sant Pasqual, la Junta de Festes i l'Ajuntament van tornar a convocar als veïns en una trobada per a l'elaboració d'allioli

La Xulla va ser anit de nou la gran protagonista de les festes en honor de la Mare de Déu de Vila-real, ja que amb quasi 500 participants, va deixar clar perquè ha rebut la distinció de Festa d’Interés Turístic Provincial.

Per a celebrar aquest fet, com ja va ocórrer en les festes en honor a Sant Pasqual, la Junta de Festes i l’Ajuntament van tornar a convocar als veïns en una trobada per a l’elaboració d’allioli. Des de la regidoria que lidera el regidor Diego Vila, van tornar a repartir, com ja va ocórrer al maig tots els ingredients per a dur a terme aquesta tasca, a més de morters i davantals commemoratius.

Els carrers de Vila-real es van omplir de foc amb centenars de fogueres per a cuinar la tradicional carn a la brasa o com se sol dir en la terreta, una bona torrà.
L’alcalde de la ciutat, José Benlloch, la reina de les festes, Carmen Rubert, i les seues dames, van recórrer diferents ‘casals’ de les penyes per a participar en un dels actes més multitudinaris de les festes patronals.

Exposició
Vila-real, ahir també va inaugurar, l’exposició commemorativa del 40é aniversari de la Comissió de Penyes i a més de l’exposició ‘La antigua sintonía. Radios del pasado’, organitzada per la Congregació de Filles de Maria Immaculada, que hi han estat inaugurades per l’alcalde, José Benlloch, i la reina de les festes, Carmen Rubert, i la seua cort d’honor, la primera està ubicada a la Casa de la Festa, a la plaça Mossén Ballester, i romandrà oberta fins al 6 de setembre, i la segona en la seu social de la congregació i estarà oberta fins al 7 de setembre.

Tast de vi solidari
El PSPV-PSOE de Vila-real va celebrar ahir la tercera edició del Tast del vi solidari amb Vins de la Terra de Castelló, destinat en aquesta ocasió a col·laborar amb l’associació SOS Manada.

L’alcalde de Vila-real i president de l’agrupació local, José Benlloch, la secretària general, Silvia Gómez, i els responsables de SOS Manada, així com reina i dames de les festes, han participat en l’activitat solidària, que serveix per a difondre l’activitat de SOS Manada, a més de recaptar fons per a col·laborar amb l’entitat.

L’Associació SOS Manada es dedica a ajudar a gossos que estan en condicions precàries.

Últimas noticias

Contenido relacionado