miércoles, 22 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

El teatre improvisat arriba a Onda a càrrec de les millores companyies d’Espanya, Argentina i Japó

En la seua tercera edició oferirà l'estrena de la companyia ‘Impro Japan’ i l'actuació de l'actor ondense, Víctor Palmero del 9 al 22 de setembre

Arriba a Onda, la tercera edició del Festival d’Improvisació Vila d’Onda (FIVO), en el qual 25 companyies internacionals i nacionals top de ‘impro’ oferiran 35 espectacles i 16 tallers als onders, del 9 al 22 de setembre. En roda de premsa, María Prades, regidora de Cultura i Festes, i els directors del Festival, Amadeo Llach i Augusto Teruel, han destacat la importància de portar la improvisació a la ciutat.

Els onders que vulguen gaudir d’aquest art tindran l’oportunitat d’assistir a l’estrena de la companyia ‘Impro Japan’ amb la seua improvisació gestual-musical, i de veure l’actuació de l’actor onder, Víctor Palmero, conegut per la sèrie ‘La que se avecina’, al costat de la gran companyia de teatre ‘Jamming’. En aquest esdeveniment, els assistents podran veure en escena, el primer cap de setmana, a l’actor argentí, Omar Galván. Totes les funcions seran gratuïtes menys les que siguen en el Teatre Mònaco que s’oferiran a preus interessants.

La tinent d’alcalde de Cultura i Festes, María Prades, ha destacat: “Acollir per tercera vegada el FIVO significa acostar la cultura als veîns d’Onda i donar oportunitat de veure nous formats i companyies que si no fora per Arteatre, companyia organitzadora de l’esdeveniment no podríem accedir a elles”.

Els directors del Festival, Amadeo i Augusto destaquen que aquesta cita serveix per a “augmentar i estrényer llaços entre companyies de diferent procedència, amb Onda com a epicentre”.

A la nostra ciutat, FIVO durant catorze dies recorrerà un ampli ventall d’escenaris; Teatre Mònaco, la Cassola, la Casa de la Cultura, el Raval de Sant Josep, el Centre Integral de Majors (CIM) o el Mercat Municipal. Les xifres del Festival van en augment amb 10 espectacles i quatre companyies més respecte a 2018.

FIVO, Un Festival amb elenc internacional

Quant a l’elenc internacional el completaran el solo de clown de l’argentina Yanina Frankel; ‘La page blanche’ amb una improvisació gestual, el duet hispà argentí que oferirà dos exponents del món ‘impro’; un altre dels artistes serà Diego Ingold i Feña Ortalli.

Tallers ‘Impro escola’ destinats per a centres escolars

A més, hi ha una novetat enguany, 16 tallers ‘Impro escola’ per a acostar els beneficis del teatre als centres educatius d’Onda, en la qual es mesclaran jocs d’improvisació amb explicacions per als estudiants onders. Aquests cursos seran gratuïts, i se celebraran majoritàriament en cap de setmana. A més, comptaran amb Carles Castillo com a professor, un dels pioners de la improvisació a Espanya.

Últimas noticias

Contenido relacionado