El servei de recollida de poda supera les 18 tones a Almassora

El balanç entre maig i juliol suposa un increment de 15.000 quilos respecte a 2018.

L’empresa FCC, encarregada de la recollida de restes de poda a Almassora, ha superat les 18 tones de residus durant els 12 serveis realitzats des d’el mes de maig passat. Mancant dues eixides per a finalitzar la campanya, consistori i empresa han valorat com molt satisfactori l’increment de sol·licituds per part de la ciutadania, que entre maig i juliol ha permés recuperar 15 tones de poda més que en 2018.

Les persones interessades a depositar restes de poda també tindran el servei actiu durant el mes de setembre. Per a això, han de sol·licitar la retirada mitjançant una trucada telefònica al 964341013, en la qual cada usuari haurà de facilitar al personal d’FCC les dades de contacte, la ubicació del punt de retirada i el tipus de residus. Després de concertar la cita, els usuaris hauran de deixar les restes en l’exterior de la propietat.

El regidor de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco, ha incidit en la conscienciació ciutadana com “la clau de l’èxit d’aquesta eina que facilita enormement la tasca d’agricultors i propietaris de finques i, al mateix temps, ens ajuda a previndre els incendis de mala herba en una època d’alt risc”. Així doncs, ha agraït l’ús d’aquest servei des de mitjan maig amb l’objectiu, també, de millorar la imatge d’Almassora.

És per això que l’oferta del servei afecta a tot el municipi, des del nucli urbà fins a les zones més allunyades de la localitat. Així, les finques de cultiu i horts situades en Santa Quitèria, en el secà o en les parcel·les del districte marítim també es poden acollir a aquesta iniciativa que complementa al servei de recollida de voluminosos.

Voluminosos
En aquest cas, l’edil ha recordat que continua actiu durant l’estiu amb la freqüència setmanal habitual. Els propietaris únicament han de contactar amb el telèfon 964216134 per a sol·licitar la retirada gratuïta que realitza l’empresa tots els dilluns i depositar els estris a la porta de l’habitatge una vegada concertada la cita. Cal recordar que l’abandó de mobles, electrodomèstics o altres objectes en la via pública està contemplat com a infracció en l’ordenança de convivència i pot comportar sancions de fins a 6.000 euros.