15:11 - miércoles, 29 noviembre 2023

Noticias de Castellón y provincia

El PSPV-PSOE treballarà per “la igualtat de tracte i oportunitats entre dones i homes en l’àmbit laboral”

Susana Ros: "l'autonomia i la independència econòmica són indispensables per a la llibertat de les dones, per això hem de lluitar contra l'escletxa salarial".

El PSPV-PSOE de la província de Castelló assegura que continuarà treballant des de les institucions per tal de tirar endavant la proposició de Llei que garantisca la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes en el treball i l’ocupació.

Susana Ros, candidata socialista al Congrés dels Diputats pel PSOE en Castelló, ha participat en un acte en l’Alcora, moderat per Miriam Cabrera, secretària d’organització del PSPV en l’Alcora, en el que ha compartit les propostes i el debat amb Rocío Ibáñez, alcaldessa d’Altura i secretària provincial d’Igualtat del PSPV, Mariví Garrido, doctora, Estela Puchol, presidenta de l’Associació de Dones Progressistes de l’Alcora, Cristina Ferrando, esportista d’elit, Noel Manzanares, directora del CEI Grangel Mascarós i Susana Cubero, empresària, junt amb l’alcalde de la localitat, Samuel Falomir.

Ros ha indicat que “estem dins d’una nova onada feminista però, molt peculiar, perquè ens acompanyen molts companys homes. No obstant, per al PSOE no ha sigut una cosa nova, perquè som un partit feminista, no és que ho portem a l’ADN, sinó que ho tenim als estatuts i tots els avanços en drets i llibertats han vingut de la mà del Partit Socialista i de la gent que sempre ens ha recolzat i impulsat en el seu vot. Perquè cal aclarir que les dones no som un col·lectiu en la societat, som més del 50%, i tenim una nova oportunitat en les eleccions del 10 de novembre. No hem d’oblidar que un dels sis eixos fonamentals dels nostres compromisos és amb la igualtat, d’una forma transversal, com s’ha fet en el Govern del president Pedro Sánchez, treballada en tots els ministeris”.

Ros ha explicat a l’acte algunes de les propostes que recull el compromís del PSOE per al pròxim 10 de novembre entre les quals ha destacat “el treball que ja hem iniciat des del Congrés amb esta proposició de llei que valora que l’autonomia i la independència econòmica són indispensables per a la llibertat de les dones. Per això, és necessari garantir les condicions d’accés, permanència i promoció de les dones al mercat de treball i incidir en l’escletxa salarial, que també afecta en un futur a les pensions de les dones”. A més, el PSOE també recull la proposta de crear i impulsar una Oficina Estatal de la Lluita contra la Discriminació dintre de la Inspecció de Treball.

Per últim, la candidata al Congrés dels Diputats ha argumentat que “des del PSOE també ens comprometem a treballar per la visibilització de les dones, ja que és important que existisquen referents i per això parlem de quotes en els òrgans de direcció i en la política on ha d’existir un control de la igualtat, com hem demostrat en esta legislatura on érem més dones que homes en les presidències i en càrrecs de portaveu de les comissions” i ha afegit que “una altra legislació molt important al respecte és la Llei d’Usos del Temps i Racionalització dels Horaris, que és un pas molt valent que hem donat les i els socialistes, que inclou l’equiparació dels permisos de paternitat i maternitat, que s’estendran fins a 16 setmanes i seran retribuïts al 100% i que és un pas molt important per a la corresponsabilitat”.

Últimas noticias

Contenido relacionado