El PPCS reclama extremar el control en l’entrada de cítrics a Europa

Els populars exigeixen que la Generalitat actuï en confirmar-se l'entrada d'enviaments de Sud-àfrica amb plagues que poden estendre's en España

El Partit Popular de Castelló ha reclamat avui que de cara a la nova campanya citrícola la Generalitat actuï i s’extremin els controls davant l’entrada de cítrics que vénen de Sud-àfrica a Europa ja que s’ha confirmat diversos enviaments amb plagues.

Unes plagues que es poden estendre en la Comunitat Valenciana, afectant de ple a la producció citrícola tal com han advertit els propis agricultors. El president del PPCS, Miguel Barrachina, ha destacat que el grup popular en Les Corts ha reclamat a la Generalitat que actuï ja que “qualsevol cítric que entre a Espanya ha de tenir les mateixes condicions que la que se li demana a l’espanyola”.

Per al popular, “els controls i les exigències que tenen els cítrics espanyols quan són exportats han de ser els mateixos que s’exigeixin als que vénen de fora” ja que “la igualtat de tracte és el que fa possible la competència”.

L’exigència dels controls fitosanitaris ha de ser la mateixa per a tothom, tal com ha explicat Barrachina,  no només per una qüestió d’igualtat, “sinó perquè una hipotètica arribada de plagues al camp valencià seria letal per als nostres agricultors que ja arrosseguen anys complicats”, ha assenyalat.

Així, Barrachina ha indicat que la UE ha detectat en els últims quatre anys més d’un centenar d’enviaments de cítrics des de Sud-àfrica contaminats per plagues.