viernes, 14 junio 2024

Noticias de Castellón y provincia

El Pla d’optimització de solars incorpora un nou pàrquing públic en superfície al carrer de Jaume Roig de Vila-real

El barri de Cervantes comptarà a partir d'aquest mes d'agost amb un nou aparcament públic en superfície.

El barri de Cervantes comptarà a partir d’aquest mes d’agost amb un nou aparcament públic en superfície. La Regidoria de Territori ha iniciat hui els treballs per a l’habilitació d’un pàrquing en un solar del carrer de Jaume Roig, gràcies a l’acord aconseguit amb el propietari, dins del Pla d’optimització de solars. L’aparcament, amb un pressupost de 10.945 euros, comptarà amb 52 places.

“Dins de la política de mobilitat empresa per aquest equip de govern i l’objectiu de facilitar aparcament en els barris, aprofitant solars particulars sense ús amb els quals puguem arribar a acords, emprenem ara aquesta obra. Una actuació humil però important perquè dóna resposta a una de les principals demandes dels veïns en els barris, la falta d’aparcament, amb un cost mínim gràcies a la gestió”, valora el regidor de Territori, Emilio M. Obiol.

El pàrquing inclourà quatre places de mobilitat reduïda PMR, aparcament per a motos i per a bicicletes, a més d’accés degudament senyalitzat des dels carrers de Jaume Roig i Ducat d’Atenes. “S’ha decidit que l’accés siga aquest per seguretat i per a evitar la circulació per damunt de la vorera que hauria suposat l’entrada per Joanot Martorell, seguint en tot moment els informes de la Policia”, agrega. L’aparcament donarà servei a una zona d’alta demanda, amb serveis com la piscina Yurema Requena i el pavelló Bancaixa pràcticament al costat.

Aquests treballs se sumen a altres actuacions realitzades per l’equip de govern en el Pla d’optimització de solars, buscant acords amb els propietaris de parcel·les sense ús per a l’habilitació de places de pàrquing. El nou aparcament en el Termet, obert tots els dies a l’estiu, el carrer de Sant Cristòfol o el pàrquing enfront del col·legi José Soriano, a més de la recent creació d’altres 70 places a la plaça de la Panderola, al costat de la futura seu comarcal de Creu Roja, són algunes d’aquestes actuacions.

Participació Ciutadana concedeix les ajudes a les associacions de veïns, amb 33.930 euros

D’altra banda, la Regidoria de Participació Ciutadana ha resolt ja la concessió de les ajudes a les associacions de veïns de la ciutat, que ingressaran aquesta mateixa setmana el 80% de les subvencions sol·licitades. En total, les entitats veïnals rebran enguany un total de 33.930 euros per a poder portar endavant les seues activitats. D’ells, s’abonaran ara 27.770 euros i, la resta, a la justificació de les activitats.

“Les associacions de veïns són una part fonamental de l’entramat social de Vila-real. Representen als nostres barris, la nostra ànima de poble en la dicotomia poble-ciutat que ens fa únics i que volem continuar potenciant. Són, en definitiva, la veu dels veïns i veïnes en molts aspectes de la vida quotidiana. Per això, des de l’Ajuntament, tenim l’obligació d’afavorir que puguen portar endavant la seua activitat social, de reivindicació i de participació ciutadana de la millor manera possible, ja siga a través d’aquestes subvencions anuals o d’un altre tipus de suport que hem anat articulant al llarg d’aquests anys”, valora la regidora de Participació Ciutadana, Miriam Caravaca.

En concret, les associacions a les quals s’han concedit les subvencions d’aquest 2019 són El Progrés, El Pilar, Sant Ferran, Cervantes, Nou Crist del Calvari, Barri de la Soledat, Barri del Roser, Sagrat Cor de Jesús, La Sénia i l’Hospital. Les quantitats assignades a cadascuna d’elles es destinarà a finançar tot tipus de programes, des d’activitats lúdiques a informatització, assistència i atenció al veí, tallers, activitats esportives, excursions o festes en els diferents barris.

Últimas noticias

Contenido relacionado