El Pacte per l’Ocupació de la Ceràmica ha obtingut una subvenció de 105.368,90 euros de la Conselleria d’Economia Sostenible per a la realització del projecte “Formació per a l’ocupabilitat i emprenedoria” juntament amb l’“Elaboració de les estratègies d’ocupació aplicades al territori”, corresponent al període 2019/2020.
El president del Consorci, Samuel Falomir, ha celebrat la consecució d’aquesta aportació, posant l’accent en la importància de “sumar iniciatives que redunden en benefici de les persones desocupades, que servisquen per augmentar les possibilitats de reincorporació al mercat laboral dels veïns i veïnes dels municipis que integren el Pacte”.
En concret, aquest projecte té com a finalitat principal “donar suport als aturats provinents del sector de la indústria ceràmica que han perdut el seu treball i necessiten adquirir coneixements i competències específiques per a tornar a exercir un lloc de treball en aquest sector”, ha explicat Falomir.
“Formació per a l’ocupabilitat i emprenedoria”
Aquest projecte tracta de donar a conéixer a persones desocupades de qualsevol col·lectiu les possibilitats de crear el seu propi lloc de treball, facilitant-los la tramitació per a la creació de la seua pròpia empresa -començant des de zero o a través d’una cessió- i la formació bàsica necessària per a l’inici de la seua activitat, potenciant les idees innovadores.
Es podrà assessorar individualment (atenció a un cedent o emprenedor individualment, ja siga per a actualitzar la informació corresponent al seu projecte, com per a rebre assessorament en l’elaboració del pla de cessió) o en el marc d’un procés (atenció a un cedent i emprenedor alhora) podent comprendre des de la primera reunió de presentació de les parts, passant per la negociació, fins a la signatura del contracte definitiu. També s’oferirà suport a les pimes ja creades mitjançant assessorament i tutorització en l’èxit del seu negoci i fer-les capaces de crear ocupació.
El projecte inclou una àrea que fomentarà la necessitat de formació, actualització de coneixements i millora de l’ocupabilitat a través del desenvolupament d’accions formatives que donen resposta a la demanda concreta del sector ceràmic actual.
D’aquesta manera, es desenvoluparan iniciatives específiques en actualització i reciclatge en el sector ceràmic, concretament es facilitarà a l’alumnat les eines teòric-pràctiques per a la venda, creació, desenvolupament i impressió de dissenys ceràmics adaptats a la tecnologia Inkjet, donant resposta a la demanda de professionals formats en les noves tecnologies per part del sector ceràmic.
Cal destacar que la impressió digital mitjançant raig de tinta o Inkjet està consolidada hui en dia com la principal tècnica de decoració, per la qual cosa el seu coneixement és un requisit molt demandat per les empreses.