viernes, 24 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

El Pacte de la Ceràmica amplia a altres municipis el servei d’assessorament a emprenedors

Es mantindran a Onda i Borriana i ara es prestaran també a l'Alcora, Almassora, Betxí, Sant Joan de Moró i Costur.

El Pacte Territorial de la Ceràmica s’ha reunit aquest matí per primera vegada a l’Alcora, després d’assumir el seu alcalde la presidència la setmana passada.

En la trobada, que s’ha celebrat en el consistori d’Alcora, Falomir ha anunciat l’ampliació a altres 5 municipis del servei d’assessorament a emprenedors i empreses i el de transmissió empresarial. Es mantindran els punts d’atenció presencial a Onda i Borriana i ara arribaran també a l’Alcora, Almassora, Betxí, Sant Joan de Moró i Costur.

El nou president ha explicat que aquesta iniciativa respon a l’objectiu de “donar un nou impuls al Pacte” i que les accions “puguen beneficiar al major nombre de persones desocupades possible dels municipis consorciats”.

Cal recordar que el Consorci és una de les tres entitats públiques, juntament amb la Cambra de Comerç i el Centre Cedeixes de la Diputació, que compta amb un Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) a la província de Castelló des de 2013, a través del conveni de col·laboració entre Administració General de l’Estat, a través del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.

L’objectiu principal d’aquesta àrea és impulsar i facilitar la creació d’empreses i el desenvolupament posterior de les mateixes a través d’una sèrie de serveis que responguen a les diferents inquietuds i necessitats dels emprenedors.

El servei d’Assessorament a emprenedors i empreses és un servei presencial personalitzat d’atenció i assessorament a l’emprenedor sobre què s’ha de fer a cada moment, minimitzant al màxim el risc que suposa convertir-se en persona emprenedora i tractant de guiar pas a pas a l’emprenedor.

El tècnic especialista ofereix informació detallada sobre tots els passos que s’han de seguir per a la creació d’una empresa, tràmits necessaris per a posar en marxa una empresa, distingint els tràmits generals dels específics segons l’activitat a què es vaja a dedicar, assessorament en l’elecció de la forma jurídica més adequada, informació i cerca d’ajudes i subvencions (locals, provincials, autonòmiques o nacionals) a l’emprenedoria, ajudes a la contractació de treballadors, assessorament de com realitzar un pla d’empresa, màrqueting, viabilitat…etc.

D’altra banda, el servei de transmissió empresarial es va activar en 2017, gràcies al conveni signat amb el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, actualment Indústria, Comerç i Turisme, i té com a objectiu assegurar la continuïtat d’empreses viables en perill de desaparéixer per problemes diferents als econòmics, per exemple, falta de relleu generacional o canvi d’orientació professional. En definitiva, es tracta de donar continuïtat a les empreses ja existents donant-les suport i assessorant-les en tot el procés de transmissió, tant en la cessió per la part venedora com en la compra de l’empresa o negoci.

En definitiva, es tracta d’un servei innovador a la Comunitat Valenciana on el Consorci Gestor del Pacte Territorial d’Ús dels municipis ceràmics i la seua àrea d’influència de la província de Castelló, va ser l’únic punt d’atenció en tota la Comunitat Valenciana, fins a mitjan any 2018. Hui dia continua sent l’únic punt de referència i de contacte per a dur a terme la transmissió d’empreses i de negocis d’una forma professional i tutoritzada, ja que l’altre punt existent no ha començat a executar aquest Pla de suport a la transmissió d’empreses.

El Consorci és la primera entitat a nivell nacional amb més nombre de projectes venedors adherits, convertint-se en un punt de referència i de contacte per a dur a terme la transmissió d’empreses i de negocis d’una forma professional i tutoritzada.

En tots dos serveis i gràcies al Conveni d’educació de cooperació educativa signat amb la Universitat Jaume I, s’assignen anualment estudiants en pràctiques els qui posen en pràctica els coneixements adquirits en els seus estudis universitaris de grau en Administració i Direcció d’Empreses, Finances i comptabilitat.

El consorci gestor del pacte territorial per l’ús dels municipis ceràmics i la seua àrea d’influència de la província de Castelló, des dels seus inicis, ha atés a més de 900 emprenedors i 500 empreses en aquesta àrea.

Últimas noticias

Contenido relacionado