martes, 25 junio 2024

Noticias de Castellón y provincia

El millor teatre al carrer arriba a Castelló de la mà del MUT!

L'espectacle 'Silence', serà l'encarregat d'obrir la quarta edició del MUT!, la qual s'estendrà fins diumenge.

Castelló es transforma en l’escenari del millor teatre de la mà del MUT!, el Festival Internacional d’Arts Escèniques sense Text. La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, i altres membres de l’equip de govern assistiran esta nit a l’espectacle inaugural de la mostra ‘Silence’, una peça de la companyia polonesa ‘Teatr de Biuro Podròzy’.

Esta obra s’emmarca dins de la temàtica de la immigració, sobre la qual versarà l’edició d’enguany. ‘Silence’ és un dels plats forts del festival, ja que es tracta d’un espectacle inèdit a Espanya. Prèviament, la primera vesprada del MUT! Portarà fins als carrers del centre, la peça de teatre itinerant ‘Arrived’, una obra d’allò més boja que farà riure i gaudir el públic.

Ruiz, ha volgut convidar a tots els castellonencs, castellonenques i visitants a “acostar-se als cinc escenaris a l’aire lliure per a gaudir, i alhora, reflexionar i aprendre amb estes 22 obres de teatre sense text”. L’edil també ha destacat que “volem que el festival d’arts escèniques arribe al màxim públic possible, per això hem programat diferents propostes teatrals i formats per a tots els públics i gratuïts”.

Però el plat fort d’este MUT! 2019 arribarà dissabte amb un total de set obres diferents. El Passadís de les Arts acollirà a les 12.00 h “Wegenstreits” dels austríacs Gäste D’Irrwisch. En la mateixa localització, a les 12.30 h, serà el torn dels catalans Bucraá Circus amb “El Gran Final”, un homenatge generós a l’ofici de ser pallasso.

Per la seua banda, la plaça de les Aules serà l’escenari d’un total de vuit passes (19.30, 19.50, 20.10, 20.30, 22.45, 23.05, 23.25 i 23.45 h) de l’obra “Mirando al Cielo” dels andalusos Producciones Imperdibles. La funció de només deu minuts és l’espectacle andalús de dansa no flamenca més representat arreu del món.

“Wegenstreits” tornarà a les 18.00 h als carrers del centre de Castelló. Estos mateixos carrers seran testimonis, a les 18.30 h, de l’espectacle procedent de França “Kamchàtka” de Cia Kamchàtka. L’obra ha sigut guardonada amb el Gran Premi del Festival Internacional de Teatre de Carrer de Gant (Bèlgica).

Tot seguit, a les 19.20 i 21.00 h i a la plaça Hort dels Corders, els castellonencs i les castellonenques gaudiran de l’espectacle itinerant “Calor”, de Jean Philippe de Kikolas. A les 20.00 h, a la plaça Major, es representarà l’obra de circ “De pas”, dels catalans La Industrial Teatrera. En esta mateixa localització a les 22.30 h, la companyia murciana Cia Uparte tancarà el dia gran del MUT!, amb l’espectacle d’acrobàcies “Áureo”.

La programació continuarà diumenge d’11.45h fa 20.00h amb els espectacles “Ne Me Quitte Pas” d’El Retrete de Dorian Gray, “Three of a kind” de The Primitives, “Rojo” de Mireia Miracle, “Mira’t” de Circ Pànic i l’espectacle de cloenda, “Halab”, de Sol Picó. La programació completa de dissabte i també de diumenge, així com els horaris i les localitzacions, es pot consultar al web https://festivalmut.com/.

Últimas noticias

Contenido relacionado