domingo, 19 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

El diputat de Residus demana deixar de banda el partidisme en l’ampliació de l’abocador d’Onda

Ignasi Garcia demana prudència a l’alcaldessa de la localitat i sol·licita que retire la proposta de la consulta popular ja que no s’ajusta a dret.

El diputat de Residus de la província de Castelló, Ignasi Garcia, ha fet una crida a la prudència i la responsabilitat a l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, i sol·licita que es retire la proposta de consulta popular sobre l’ampliació de l’abocador d’Onda que el Partit Popular de la localitat vol utilitzar de forma partidista.

Garcia recorda que “aquesta decisió no li correspon al consistori local, ja que és una instal·lació supramunicipal que ja ha estat aprovada pel Consorci C2.” El diputat també es pregunta per què el PP d’Onda no va manifestar la seua disconformitat quan Alberto Fabra era president de la Generalitat, Isabel Bonig consellera del ram, Javier Moliner President de la Diputació o Salvador Aguilella diputat de govern del PP a la Diputació i es va aprovar per unanimitat el Pla de Gestió que contempla aquestes obres de modernització i ampliació. Segons Garcia, “tot indica que es tracta d’una maniobra política fora de la normalitat democràtica”

El diputat provincial sosté que el tema dels residus no hauria d’estar dintre del debat partidista, ja que “estem en un moment molt important, afrontant unes inversions que suposaran una completa modernització de la planta d’Onda i una millora total en la gestió del fem, adaptant-nos a les normatives més exigents de la Unió Europea”. “Fer partidisme d’un tema mediambiental, de forma unilateral i sense dialogar, no ens sembla responsable i confiem en què Ballester recapacite i retire aquesta proposta. La modernització que es planteja per part de la Generalitat, Diputació i Reciplasa, amb tots els municipis a favor en el seu moment i sense cap al·legació al respecte, s’eliminen totes les molèsties cap a la ciutat d’Onda i es compensa a la localitat per acollir aquest abocador”, ha explicat Garcia.

Per això, “l’alcaldessa i el seu equip de govern haurien de tindre en compte que açò és un debat extemporani que no planteja l’òrgan competent i que, a més, va en contra de la planificació autonòmica en gestió residus domèstics i de l’economia de més de la meitat de poblacions de la província de Castelló”, ha dit el diputat de residus, qui ha anunciat també que “estem preparant una visita a la planta d’Algimia per tal que es puga veure quin és el model que es vol implantar a Onda, però el PP d’Onda no ha volgut esperar a conèixer les innovacions al respecte i està utilitzant aquest tema com a arma llancívola de forma poc responsable. Per això demanem que rectifiquen i entren en raó”.“No posem en dubte el referèndum com a mesura de participació, però sí que demanem que no es manipule a la gent i que s’informe d’allò que passa”, ha conclós Garcia.

Últimas noticias

Contenido relacionado