miércoles, 22 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

El Consell concedeix 92.000 euros a Almassora per a contractar a joves

El consistori té tres mesos per a justificar l’alta de les persones beneficiàries.

La Generalitat Valenciana ha concedit a l’Ajuntament d’Almassora una subvenció per import de 91.962,72 euros per a la contractació temporal a jornada completa de joves. El consistori té un termini de tres mesos per a justificar la relació de persones treballadores contractades, la seua alta en la Seguretat Social i la resta de requisits que marca l’Administració autonòmica.

El regidor d’Ocupació d’Almassora, Javier Martí, ha assenyalat que el seu departament iniciarà en breu els tràmits perquè la localitat puga beneficiar-se d’aquestes ajudes del Consell que tenen com a objectiu impulsar la contractació de joves a través de les administracions públiques i facilitar així la seua incorporació al mercat laboral i l’adquisició d’experiència professional per al futur.

L’Ajuntament d’Almassora va presentar el passat 6 de juny la sol·licitud de subvenció per a acollir-se a aquesta línia d’ajudes que preveuen la contractació de joves després de la publicació, el 17 de maig, de la convocatòria corresponent a 2019. No en va, la localitat ja va incorporar en 2018 a la seua plantilla a quatre peons per al Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) i a dos ordenances en centres educatius gràcies a aquesta subvenció.

En aquest cas, resultarà objecte de subvenció la contractació temporal (exceptuats els contractes formatius) a jornada completa, durant un període de 12 mesos, de les persones joves majors de 16 anys que figuren inscrites en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana i tinguen la condició de beneficiàries del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

La Garantia Juvenil és una iniciativa europea que pretén facilitar l’accés dels joves al mercat de treball. A Espanya s’emmarca en l’estratègia d’Emprenedoria Jove aprovada pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social. La convocatòria EMPUJU es diferencia de les subvencions del pla EMCUJU en què en el cas d’aquestes últimes, les persones contractades han de tindre una qualificació professional reconeguda pel sistema de formació professional per a l’ocupació o del sistema educatiu, mentre que EMPUJU no obliga a estar en possessió de cap mena de qualificació.

Tal com ha recordat l’edil de l’àrea, les entitats locals, diputacions, mancomunitats i els seus organismes autònoms són les encarregades de sol·licitar les subvencions i, una vegada concedides com en el cas d’Almassora, seguir el procediment de contractació i justificació de les ajudes.

Últimas noticias

Contenido relacionado