lunes, 9 diciembre 2024

Noticias de Castellón y provincia

Educació es compromet a unir necessitats productives i formació en una FP ‘a la carta’ d’àmbit territorial

Castelló acull la jornada 'Connectem', centrada en la Formació Professional i convocada per la Regidoria d'Educació per posar en contacte a empreses i entitats representants de diversos sectors empresarials amb administracions i centres educatius.

Adaptar els estudis a la realitat productiva i empresarial de cada territori és un dels objectius que busca la jornada ‘Connectem’ que este dimecres ha reunit a Castelló a administracions amb competències educatives, empresaris i representants de diferents sectors i direccions de centres de formació, en especial aquells que aposten pels graus d’FP.

En esta mateixa línia, el conseller d’Educació Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha anunciat la constitució dels consells territorials de la Formació Professional en col·laboració amb la conselleria d’Economia Sostenible de manera que s’incremente la connexió entre estos àmbits. De fet, no és nova la demanda, tant per part dels sectors vinculats a l’ensenyament com per part del sector econòmic i empresarial, de què les formacions professionals s’adeqüen a les necessitats reals per facilitar així la inserció laboral posterior.

Entre les conclusions d’esta jornada ha destacat el consens en les altes taxes d’ocupabilitat de famílies professionals com Fabricació Mecànica, Electricitat i Electrònica o Instal·lació i Manteniment, un argument que ha de servir per a atraure més alumnat.

Per això, el conseller també ha avançat que «les necessitats pel que fa a la formació professional en l’àmbit de la Plana i de la ciutat de Castelló» es tractaran en la pròxima constitució dels consells territorials de la Formació Professional. Un compromís que, segons hi ha assenyalat «farem des de la Conselleria d’Educació i la Conselleria d’Economia per tal d’acostar el sistema educatiu al sector productiu i millorar la seua competitivitat».

Marzà ha destacat la importància d’unir-se en una jornada d’estes característiques «per treballar en una oferta integrada de formació professional per tal de millorar les perspectives laborals dels nostres adolescents i del conjunt de la ciutadania».

A l’àmbit local, per la seua banda, el regidor d’Educació de Castelló, Francesc Mezquita, ha recordat «la importància de connectar tots els nivells de la formació amb itineraris complets per certes especialitats que partisquen d’una FP bàsica i que arriben fins a la superior».

Moltes i molts dels participants en la jornada ‘Connectem’ celebrada al Menador han coincidit a assenyalar els bons resultats de l’FP dual i els casos d’èxit d’iniciatives com les posades en marxa en col·laboració amb empreses químiques i de tractament de l’aigua, que cobreixen les necessitats del sector i garanteixen el lloc de treball a les persones titulades. Així mateix, han destacat la importància d’impulsar el domini dels idiomes en les branques de comerç i els problemes d’envelliment de personal als quals han de fer front sectors com el de l’electricitat i l’electrònica.

Totes aquestes aportacions seran recollides a un informe que serà elevat al Consell Escolar Municipal i traslladat a totes les autoritats educatives implicades. L’encarregat de l’elaboració serà el membre de la comissió d’FP del consell escolar i organitzador de la jornada, Josep Ripollés, qui ha destacat el gran valor de totes les intervencions realitzades durant el debat entorn de la formació reglada obert este dimecres al Menador de Castelló.

Cal destacar que l’alumnat dels tallers d’hostaleria del Centre d’Educació Especial Castell Vell ha estat l’encarregat de servir l’esmorzar durant la pausa de la jornada. L’edil d’Educació ha volgut agrair especialment la col·laboració del centre educatiu, on formen els i les joves per obrir-los al món laboral i afavorir la seua independència.

Últimas noticias

Contenido relacionado