martes, 23 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Dues persones detingudes per estafa a Vinaròs

Els possibles autors es van fer passar per un empleat de l'entitat bancària i d'una empresa de missatgeria per a sostraure prop de 3.000 euros.

La Guàrdia Civil ha detingut a dos homes per un delicte d’estafa en la localitat de Vinaròs.
L’actuació de la Guàrdia Civil es va iniciar el passat dia 19 de juny de l’any en curs, quan una dona d’avançada edat denunciava que li havien sostret del compte bancari un import aproximat de 3.000 euros.

En este cas, la perjudicada informava que autors desconeguts s’havien posat en contacte telefònicament amb ella fent-li creure que eren emprats de la seua entitat bancària, i després de sol·licitar i obtindre les seues dades bancàries així com els de les
targetes de crèdit, un dels autors es va personar en el domicili de l’anciana com a treballador d’una empresa de missatgeria per a recollir les seues targetes, amb motiu de retornar-les al seu banc per a la seua anul·lació.

VISHING
Este tipus de delicte es tracta d’una variant de la ja coneguda estafa denominada “phishing” (tècnica que busca suplantar la identitat de la víctima fent-li creure que el banc li ha remés un correu electrònic on li sol·licita les claus bancàries).
En el cas que ens ocupa la tècnica d’engany emprada es denomina “vishing” consistent en l’ús de la línia telefònica fent-se passar per empleat del banc amb la finalitat d’obtindre informació delicada financera o dades útils per a la suplantació d’identitat.
Components de l’Àrea d’Investigació del Lloc Principal de Vinaròs després de la realització de nombroses perquisicions i gestions més tècniques, van obtindre diverses proves gràcies a les quals van esbrinar que els suposats autors dels fets
havien comés fets similars a les províncies de Tarragona i Barcelona.
Fruit de les investigacions, es va aconseguir el passat dia 27 d’agost és detindre a un home de 25 anys en la localitat de Vinaròs, i posteriorment, durant el mes en curs, es va aconseguir identificar, localitzar i detindre a un altre home de 26 anys
en la localitat d’Amposta (Tarragona), tots dos com a suposats autors d’un delicte d’estafa. No es descarta la detenció de més persones pels fets relatats.
Tant els detinguts com les diligències instruïdes han sigut posats a disposició en els Jutjats de Vinaròs.
En l’esclariment dels fets ha participat l’Àrea d’Investigació de la Guàrdia Civil de Vinaròs.

Últimas noticias

Contenido relacionado