Diputació aprovà 12.000 euros per la passada Cavalgata del Pregó

Es tracta d'un muntant global de 12.000 euros i es refereix a la cavalcada que es va realitzar durant les passades festes fundacionals, en la qual es va celebrar la 75 edició d'un dels actes amb més participació popular de la província de Castelló.

La Junta de Govern de la Diputació de Castelló ha donat llum verda al conveni entre la institució provincial i el Patronat Municipal de Festes de l’ajuntament de la capital de la Plana per a la concessió d’una subvenció directa per a l’organització i realització de la 75 edició de la cavalcada del Pregó de les festes de la Magdalena.

En concret, es tracta d’un muntant global de 12.000 euros i es refereix a la cavalcada que es va realitzar durant les passades festes fundacionals, en la qual es va celebrar la 75 edició d’un dels actes amb més participació popular de la província de Castelló. La cavalcada del Pregó és una desfilada que cada tercer dissabte de Quaresma anuncia l’inici de les festes fundacionals de la ciutat de Castelló. Impulsada en 1945 per Manuel Segarra Ribes, el mes de març passat va celebrar la citada efemèrides.

La cavalcada pren el seu nom del conjunt de versos que es repeteixen al llarg del recorregut i que, en veu de la figura del pregoner, conviden a participar en les festes a veïns i visitants. El Pregó, que se celebra el primer dia de les Festes de la Magdalena, és un museu vivent de la mitologia, folklore, tradicions, artesania, indústria, agricultura, festa… En definitiva, una mostra costumista que permet realitzar un recorregut pel passat i el present de la província i de la ciutat de Castelló.