martes, 23 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Detingut un home per un delicte de maltractament animal a Benicarló

Han sigut rescatats 5 gossos adults i 6 cadells en evident estat d'abandó, desnodrits, colpejats i amb nombroses malalties.

La Guàrdia Civil ha detingut a un home com a suposat autor d’un delicte de maltractament animal a Benicarló.

L’actuació de la Guàrdia Civil es va iniciar el dia 09 del present mes quan els agents van tindre coneixement que diversos cadells de gos es trobaven en molt males condicions, desnodrits, amb colps i diverses malalties així com en un evident estat abandó.

Per aquest motiu la Guàrdia Civil inicia una investigació per a l’esclariment dels fets així com la identificació de l’autor de l’il·lícit, el resultat del qual i després de la pertinent ordre emanada per l’Autoritat Judicial competent, el matí del dia 10 accedeixen al domicili a fi de recollir els cans perquè pogueren ser tractats veterinariamente.

En un primer moment per part dels agents s’aconsegueix rescatar a 1 gos adult qui en el moment de l’actuació mossega a un Guàrdia Civil resultat ferit lleu, i a 6 cadells.

Comprovant in situ el gran estat de deterioració dels animals

Posteriorment el matí del dia 11 la Guàrdia Civil aconsegueix rescatar a altres 4 gossos adults que es trobaven en idèntiques condicions d’abandó, els mateixos mancaven de xip identificatius i no constava que hagueren sigut vacunats ni tractats.

Tots ells han sigut atesos i tractats per un veterinari de la localitat i posteriorment traslladats a una Associació encarregada de la recollida d’animals per a les seues posteriors cures.

Per aquest motiu la Guàrdia Civil procedeix a la detenció d’un home de 59 anys d’edat, veí de Benicarló com a suposat autor d’un delicte de maltractament animal.

L’actuació va ser realitzada per efectius de la Guàrdia Civil de Benicarló. Des de la Guàrdia Civil s’agraeix la col·laboració ciutadana denunciant aquests fets. Les diligències instruïdes han sigut remeses al Jutjat d’Instrucció de Vinaròs.

Últimas noticias

Contenido relacionado