miércoles, 22 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Detingudes 3 persones per robar més de 150.000 euros a Borriana

Durant el transcurs de les investigacions, es va observar una particularitat referent a la sostracció dels diners, ja que es va emprar el mètode conegut com a “clau falsa”.

La Guàrdia Civil de Castelló en el marc de l’Operació NEBODA ha procedit a la detenció de dos homes i una dona d’edats compreses entre els 18 i 32 anys d’edat com a suposats autors de diversos delictes contra la salut pública (tràfic de drogues), robatori i falsedat documental.

Efectius de l’Equip Territorial de Policia Judicial de Borriana (Castelló) de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló, van desenvolupar durant els mesos de Juliol, Agost i Setembre una Operació, en la qual s’investigava l’autoria d’un delicte de robatori amb força per valor de més de 150.000 euros, a més d’altres delictes de tràfic de drogues i falsedat documental.

Durant el transcurs de les investigacions, es va observar una particularitat referent a la sostracció dels diners, ja que es va emprar el mètode conegut com a “clau falsa”.

COMANDÀNCIA DE CASTELLÓ

De les diverses indagacions i perquisicions dutes a terme, es va aconseguir identificar i localitzar a 3 persones vinculades amb la comissió del robatori, que disposaven d’objectes de gran valor i de substàncies estupefaents preparades per al trànsit, augmentant així el valor del sostret amb la venda d’aquestes.

El passat dia 11 de setembre es va procedir a l’execució de la fase d’explotació de l’Operació NEBODA, amb el suport de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la Comandància de Castelló (USECIC), la qual va derivar en la pràctica de 3 registres domiciliaris en els quals es van localitzar fins a set tipus de substàncies estupefaents diferents (cocaïna, MDMA, Meta-amfetamina, LSD, etc.), 23.000 euros en diners en efectiu, trobant-se gran part d’això en bitllets de 500€ vinculats amb el robatori investigat. Així mateix, es van recuperar diversos objectes comprats possiblement amb els diners sostrets, entre els quals es trobaven dispositius electrònics d’última generació, i un vehicle d’alta gamma, quedant tot l’intervingut a la disposició de l’autoritat judicial.

Efectuats càlculs aproximats, entre els diners en efectiu, la intervenció d’actius i altres elements recuperats, podria rondar el 50% del sostret inicialment.

Per tot això es va procedir a la desarticulació tant del grup criminal que perpetrava els il·lícits, com del nucli de distribució de venda d’estupefaents en la zona geogràfica de la Plana Baixa i Alta de Castelló.

L’actuació ha sigut realitzada per efectius de l’Equip Territorial de Policia Judicial de Borriana (Castelló) de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló amb el suport de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló (USECIC).

Últimas noticias

Contenido relacionado