martes, 21 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

La desfilada de les tres cultures marca el 9 d’octubre a Castelló

La plaça major ha estat plena de gom a gom per a celebrar el dia de tots els valencians.

Més de 1.000 persones han assistit als actes de celebració del 9 d’octubre en la capital de la Plana per a commemorar el dia de la Comunitat Valenciana.

Alguns dels actes ja van començar en caure la nit, en la tradicional Vetla d’Armes dels nous membres de la Germandat de Cavallers de la Conquesta, on 13 membres van jurar lleialtat a l’ermita de La Magdalena en presència de nombrosos veïns i autoritats.

La plaça Major ha acollit el Desfilada de les tres cultures , amb la participació de l’Associació Aljama, acompanyada pel grup Xarop; Moros d’Alqueria i Germandat dels Cavallers de la Conquesta; i el concert especial de la Banda Municipal de Castelló, que va finalitzar amb l’actuació de la Muixeranga i l’entonació de l’Himne de la Comunitat Valenciana.

Posteriorment l’Ajuntament de Castelló ha commemorat el 9 d’Octubre amb el lliurament dels premis Valencià o Valenciana de l’Any que concedeix la Fundació Huguet, un acte institucional en què s’ha distingit a Rosa Serrano Llàcer i a l’Associació de Dones Nacionalistes Terra (Adona’t) per la seua trajectòria en la defensa de la llengua i la cultura valenciana.

Últimas noticias

Contenido relacionado