miércoles, 17 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Desarticulat un grup criminal especialitzat en robatoris en edificis públics, col·legis i farmàcies

Amb la detenció es podrien esclarir més de 150 robatoris amb força en 13 províncies.

La Guàrdia Civil en el marc de l’operació Ziga-zaga, ha desarticulat un grup criminal dedicat al robatori en ajuntaments, col·legis, farmàcies, poliesportius i edificis municipals.
Han sigut detingudes 8 persones i 2 més investigades. El grup estava assentat a la província de Castelló des d’on operava. Han sigut   esclarits més de 150 robatoris en 13 províncies (Terol, Astúries, Osca, Saragossa, Guadalajara, Conca, Castelló, Lleó, València, Ciudad Real,Albacete, Burgos i Alacant).

Fruit de les investigacions dutes a terme per la Guàrdia Civil els components d’aquest grup criminal van ser detinguts quan es disposaven a realitzar un nou robatori en les localitats turolenses de Visiedo i Argente. Arran de les detencions han sigut realitzats diversos registres en domicilis de la ciutat de Castelló, en els quals s’han trobat nombrosos objectes
procedents dels diferents robatoris comesos.

La mercaderia robada era posada a la venda, tant en el mercat il·legal com a través de missatgeria instantània, o fins i tot a través de pàgines de compra/venda d’efectes, existint components de la banda dedicats en exclusiva a això.

Tenien principalment dues rutes establides per a cometre els delictes, una per províncies d’interior i una altra pel mediterrani, per als seus desplaçaments utilitzaven vies secundàries poc transitades i en horari nocturn.

Per a cometre els robatoris ocultaven el vehicle a 2 km aproximadament de l’objectiu
al qual accedien a peu i forçant les portes i finestres. Per a dificultar la seua identificació per part dels investigadors actuaven proveïts de capells, guants i passamuntanyes.
L’operació ha sigut duta a terme per agents de la Comandància de Terol i coordinada pel Jutjat d’Instrucció núm. 1 de Terol.

Últimas noticias

Contenido relacionado