[:es]El emblemático edificio de la plaza Tetuán dejará de ser la sede central de Correos Castellón en menos de un año. Al menos ese es el plazo máximo que estipula la Generalitat, ahora propietaria del inmueble, para que la empresa abandone este espacio y poder iniciar la transformación.
De momento, desde el departamento de comunicación de Correos aseguran que aún no tienen un lugar definido para trasladarse, al menos que puedan hacer público. No obstante, la desaparición de este céntrico punto de servicio generará un cambio obligatorio en los hábitos de muchos ciudadanos que tienen esta sede como referencia para muchas de sus gestiones.
Las personas que diariamente protagonizaban largas colas, que todavía se han hecho más evidentes durante esta pandemia por la distancia de seguridad, ocupan cada día metros y metros de acera, con lo cual la mayoría de usuarios esperan que el nuevo espacio «al menos tenga en cuenta a la gente que tenemos que esperar en la calle o que antes nos apretábamos en la entrada», como comenta Mirna que usa el servicio de envio de paquetería de Correos habitualmente porque tiene «familia lejos de Castellón y cada mes les mandó cositas», explica.
De momento, lo único que ha trascendido es que este inmueble albergará la futura sede del Instituto Valenciano de Excelencia y la sede territorial de la Conselleria de Innovación, Universidades, Ciencia y Sociedad Digital en la provincia. Y por otro lado, que el contrato de compra-venta establece que la Generalitat permitirá a Correos la permanencia en el inmueble hasta un máximo de un año desde la fecha de formalización de la venta en escritura pública.
[:ca]L’emblemàtic edifici de la plaça Tetuán deixarà de ser la seu central de Correus Castelló en menys d’un any. Almenys este és el termini màxim que estipula la Generalitat, ara propietària de l’immoble, perquè l’empresa abandone este espai i poder iniciar la transformació.
De moment, des del departament de comunicació de Correus asseguren que encara no tenen un lloc definit per a traslladar-se, almenys que puguen fer públic. No obstant això, la desaparició d’este cèntric punt de servei generarà un canvi obligatori en els hàbits de molts ciutadans que tenen esta seu com a referència per a moltes de les seues gestions.
Les persones que diàriament protagonitzaven llargues cues, que encara s’han fet més evidents durant esta pandèmia per la distància de seguretat, ocupen cada dia metres i metres de vorera, amb la qual cosa la majoria d’usuaris esperen que el nou espai «almenys tinga en compte a la gent que hem d’esperar al carrer o que abans ens estrenyíem en l’entrada», com comenta Mirna que usa el servei d’enviament de paqueteria de Correus habitualment perquè té «família lluny de Castelló i cada mes els envia cosetes», explica.
De moment, l’única cosa que ha transcendit és que este immoble albergarà la futura seu de l‘Institut Valencià d’Excel·lència i la seu territorial de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital a la província. I d’altra banda, que el contracte de compravenda estableix que la Generalitat permetrà a Correus la permanència en l’immoble fins a un màxim d’un any des de la data de formalització de la venda en escriptura pública.[:]