viernes, 14 junio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Polítics, UJI i ciutadans condemnen les amenaces a l’alcaldessa en el Twitter hackejat

La Comunitat universitària, el món polític i centenars de particulars han mostrat el seu suport a la primera edil i el rebuig als fets, que ja s'estan investigant

Universitat, polítics de diferents partits i infinitat de ciutadans que amb caràcter particular han mostrat el seu suport a l’alcaldessa de Castelló, després de les amenaces de mort rebudes a través d’un conter de Twitter hackejat a l’UJI, condemnen de forma rotunda este atac a Amparo Marco.

Si este dilluns, hores després que fos hackejat el conter de l’UJI i començaren a aparéixer les macabres amenaces, tant el partit socialista, com l’UJI i la mateixa alcaldessa ja condemnaven els fets, ara es continuen repetint les mostres de suport i de rebuig a estes maniobres des de diferents col·lectius.

Des de l’UJI, un comunicat oficial explica l’atac del qual han sigut objecte, deixa clar la postura de la Universitat i apunta a la gravetat dels fets que ja han sigut denunciats. “La Universitat Jaume I denunciarà aquests fets davant la Policia Nacional, ja que s’ha usat el compte oficial per a realitzar amenaces i insults contra l’alcaldessa de Castelló. La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha condemnat aquestes amenaces i ha expressat a l’alcaldessa el suport i solidaritat de tota la comunitat universitària”, explica l’escrit.

Per la seua part, el secretari general del PSPV-PSOE a la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, condemna de manera rotunda les amenaces de mort que uns pirates informàtics han abocat contra l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, a través d’un compte hackejat de la Universitat Jaume I en Twitter. Blanch, que ha mostrat la seua solidaritat i la de tot el partit amb l’alcaldessa de Castelló, lamenta que “es continuen produint aquest tipus de fets que transmeten preocupants senyals d’intolerància, odi i desitjos de venjança”.

En la seua opinió, “es tracta de fets molt greus, d’amenaces explícites de mort, que una societat democràtica com l’espanyola no pot tolerar”.

El secretari general del PSPV-PSOE recorda que “en els 140 anys d’història del Partit Socialista, els homes i dones que han format part del mateix mai han abdicat de les seues idees, per més dures que hagen sigut les circumstàncies” i que, en conseqüència, “els intents d’acoquinar-nos estan condemnats al fracàs”.

Ernest Blanch anima a l’alcaldessa Marco “a continuar treballant per la transformació de Castelló i per la millora del benestar de les persones que resideixen a la ciutat”.

“No ens callaran”, ha afegit; “ahir van omplir de pintades franquistes les nostres seus a la província i hui amenacen de mort a la nostra alcaldessa, però els socialistes seguirem avant, defensant la convivència i la democràcia, com hem fet sempre”.

Finalment, Ernest Blanch ha mostrat la seua confiança en “la bona faena de les forces de seguretat de l’Estat, que estem segurs, prompte esclariran els fets i posaran en lloc segur als autors de tan greus amenaces”.

També Vox s’afegeix a esta condemna amb un comunicat on afirma que “És lamentable i molt preocupant que es produïsquen actes tan desagradables, vagen contra qui vagen, i molt més si la persona amenaçada és l’Alcaldessa de tots els castellonencs”, ha declarat Luciano Ferrer, regidor i portaveu de VOX a l’Ajuntament de Castelló.

 

Últimas noticias

Contenido relacionado