domingo, 19 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Compromís per Vila-real condemna la interferència d’Hazte Oír en la llibertat educativa

El Grup Municipal presentarà una moció per a denunciar el repartiment de propaganda de l’organització ultradretana a les escoles.

Compromís per Vila-real presentarà una moció al pròxim Ple per a condemnar la interferència d’Hazte Oír en la llibertat educativa i contra les lleis LGTBI i d’infància. Així ho ha anunciat el portaveu adjunt, Santi Cortells, qui destaca que tot el Grup Municipal i també la resta de membres de Compromís a nivell de tot el País Valencià estan indignats pel repartiment de propaganda que l’organització ultradretana està realitzant en els centres educatius de les comarques castellonenques.

L’edil recorda que ahir mateix, la portaveu adjunta de Compromís en les Corts, la vila-realenca Mònica Àlvaro ja va anunciar que s’analitzarà al detall la documentació que l’entitat ha enviat per a determinar si s’està vulnerant la llei i que s’estudien ja les accions legals pertinents per possible vulneració de les lleis LGTBI, d’Igualtat i de la Infància.

“Al març del 2017, un autobús transfòbic que portava escrit Los niños tienen pene, las niñas tienen vulva, que no te engañen, recorria els carrers de València i d’altres ciutats de l’Estat”, explica, “una campanya contra la Llei LGTBI que atemptava contra els drets de les persones transsexuals”.

“Tenint en compte que aquesta associació no fomenta la tolerància, fomenta l’exclusió social dels col·lectius LGTBI i no fomenta els drets humans, vam proposar a través d’una moció eliminar la declaració d’utilitat pública per a Hazte Oír”, assenyala, “petició que va arribar tant a les Corts, com al Congrés i el Senat i que, malgrat la reticència de diferents grups polítics, vam aconseguir eliminar al 2018, gràcies a la gestió de nostra llavors diputada al Congrés, Marta Sorlí”.

No obstant això, Cortells manifesta la seua pesar, després de comprovar que aquest mes de setembre, coincidint amb l’inici del curs escolar, l’entitat ha enviat a nombrosos centres educatius pamflets sota el títol Dejad a los niños en paz o Proteged a los niños del adoctrinamiento en ideología de género, que van contra la Llei LGTBI, que tant ha costat de consensuar i aprovar, així com contra la d’Infància, suposant un autèntic tractat de desqualificació contra qualsevol senyal de diversitat i avantguarda en coeducació”. Per aquest motiu, Compromís mostra la seua contundent repulsa a qualsevol pressió externa que tracte d’orientar el Projecte Educatiu de qualsevol centre i de l’Escola Pública en general, “especialment quan es tracte d’atemptats contra la llibertat i la ideologia de gènere”.

Així mateix, s’insta al Govern de l’Estat que condemne aquests fets i s’implique en la retirada d’aquests pamflets dels centres en els quals s’hagen rebut i demana a l’Ajuntament, Generalitat i Govern que donen l’esquena a aquest tipus d’actes d’intolerància i més suport per als centres que organitzen activitats per a contrarestar el masclisme, l’LGTBIfòbia, el racisme, la xenofòbia i tot el que implique una càrrega de prejudicis i odi.

Últimas noticias

Contenido relacionado