domingo, 19 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Castelló tramitarà ajudes d’emergència d’habitatge de la Generalitat

L’Ajuntament de Castelló s’ha adherit al pla d’emergència d’habitatge de la Generalitat Valenciana i tramitarà les sol·licituds d’ajuda que arreplega. Aquest programa es dirigeix a persones o famílies amb escassos recursos econòmics i tenen dificultats per a atendre el pagament del lloguer o la impossibilitat d’accedir a un habitatge en lloguer.

L’Oficina Municipal d’Habitatge acaba d’aconseguir el certificat per a poder gestionar les peticions d’aquestes ajudes. El Consell després valorarà cada cas i aportarà el finançament corresponent al beneficiari. El termini de sol·licitud d’aquesta primera convocatòria d’aquesta actuació finalitza en octubre però el Consell preveu llançar una segona edició en 220.

La regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, destaca que l’ajuntament reforça la seua col·laboració amb la Generalitat “per a ajudar les persones que es troben en situació de vulnerabilitat social i exclusió residencial”. Cal recordar que la Regidoria de Benestar Social també gestiona ajudes per al lloguer social, mentisques Habitatge ha promogut enguany una altra línia de finançament per a lloguer i reformes interiors d’habitatge.

El secretari autonòmic d’Habitatge, César Jíménez, mostra la seua satisfacció per la incorporació de Castelló per a ser ens «tramitador de les ajudes” i va assegurar que en 2020 es llançarà una altra convocatòria d’aquest pla d’emergència d’habitatge.

L’import de l’ajuda permetrà que les rendes de lloguer no suposen un esforç econòmic major del 25% dels ingressos. L’abonament abasta una anualitat i s’efectua en dos pagaments. Podran sol·licitar-ho aquelles llars que no superen un Iprem anual de 14 pagues.

Últimas noticias

Contenido relacionado