viernes, 14 junio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Castelló reforçarà la seua col·laboració amb l’UJI en la prevenció de conductes addictives

El director de l'Institut Universitari de Plaguicides i Aigües (IUPA) presenta a Marco l'última investigació de drogues en aigua residual.

L’Ajuntament de Castelló reforçarà la seua col·laboració amb la Universitat Jaume I (UJI) en accions encaminades a la prevenció de conductes addictives i a la conscienciació contra el consum de drogues. Així, l’administració local continuarà participant en les jornades que s’organitzen a aquest efecte i cara al pròxim any s’estudia ampliar aqueixa cooperació amb l’UJI a través de la Càtedra Ciutat de Castelló. Uns estudis fruit del conveni entre l’UJI i l’Ajuntament signat al desembre del 2017 que té com a objectius, entre altres, el foment de la formació i de la investigació.

L’alcaldessa Amparo Marco i el regidor de Benestar Social, José Luis López, s’han reunit amb el director de l’Institut Universitari de Plaguicides i Aigües (IUPA) de la Universitat Jaume I, Félix Hernández, qui li ha presentat l’últim estudi del seu departament sobre la Investigació de drogues d’abús en aigües residuals. Estimació del consum de drogues en la població. Un informe realitzat amb mostres del 2019 sobre les aigües residuals subministrades per la depurada de Castelló, operada per Facsa.

En aquest context, Marco va acordar continuar col·laborant en pròximes campanyes amb els investigadors del IUPA dirigits pel professor Hernández. I es van emplaçar a una pròxima reunió per a definir les noves accions.

Actualment, les polítiques de prevenció de conductes addictives que impulsa l’Ajuntament de Castelló es canalitzen a través de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), dependent de la regidoria de Benestar Social. El departament gestiona una àmplia cartera de serveis. Entre ells, programes dirigits específicament a estudiants, encaminats a la prevenció en el consum de tabac, alcohol i cànnabis, a més de previndre l’addicció al mòbil, a les xarxes socials i internet i a les apostes i el joc patològic.

En les pròximes setmanes, i coincidint amb l’inici del nou curs escolar, els tècnics municipals presentaran l’oferta de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives a tots els centres educatius de la ciutat. Paral·lelament, i entre altres accions de la UPCCA, es duu a terme un programa de prevenció que s’estén a l’àmbit familiar.

Últimas noticias

Contenido relacionado