martes, 23 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Castelló redueix el temps d’espera per a fomentar l’ús del transport públic

La línia 10 de l’autobús urbà de Castelló millora freqüències de pas gràcies a la incorporació d’un nou vehicle a la ruta que connecta diàriament Tetuan amb el grup Sant Lorenzo, passant per la Universitat Jaume I i la Ciutat Esportiva Chencho. El nou servei, que implica canvis d’horari i redueix els temps d’espera, està operatiu des de hui, 2 de setembre.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presentat la millora en el servei de transport públic en la parada de Tetuan, al costat del regidor de Mobilitat, Jorge Ribes. Marco ha destacat «el gran esforç de l’Ajuntament per a oferir als castellonencs un servei de transport públic de qualitat». En aquest sentit, ha recordat el «gran esforç inversor de l’Ajuntament iniciat ja el passat mandat amb més de dos milions d’euros d’inversió, que ens ha permés batre fins a dues ocasions el rècord d’usuaris, amb més de 7 milions a l’any». «Treballem per a adaptar el transport públic a les necessitats dels veïns i fomentar així el seu ús reduint, a més, els nivells de contaminació», ha especificat.

La millora en la línia 10 del transport urbà de Castelló suposa un cost per a les arques municipals d’uns 130.000 euros, que inclou la incorporació d’un nou autobús a la flota actual i el manteniment d’aquest, sumant despeses derivades dels xofers i del combustible, entre altres. Aquest vehicle recorrerà uns 50.000 quilòmetres anuals amb aquest trajecte.

Així, de dilluns a divendres laborables (de 7.00 a 22.20 hores) la freqüència de pas de l’autobús de la línia 10 serà cada 20 minuts (abans era cada 25 minuts). Els dissabtes de gener a juny i de setembre a desembre passarà cada 30 minuts des de les 7.00 a les 22.30 hores, mentre que fins ara ho feia cada 40 minuts. Els dissabtes dels mesos de juliol i agost; i tots els diumenges i festius, l’horari no vària respecte a l’actual i el bus tindrà una freqüència de 40 minuts en el primer cas; i de 60 minuts en el segon.

Aquesta mesura s’emmarca dins del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i Seguretat Viària (PMUS) de l’Ajuntament de Castelló, «amb l’objectiu de potenciar l’ús de l’autobús en els desplaçaments urbans». Així ho ha destacat el regidor de Mobilitat. A més, la reducció a 20 minuts del temps d’espera dels autobusos urbans és un dels compromisos plasmats en l’Acord de Fadrell.

Des de principi d’any (d’1 de gener a 31 d’agost), s’han realitzat a la ciutat, 4.153.602 viatges en els autobusos del Transport Urbà de Castelló (Tucs) i TRAM. Són 192.598 més que en el mateix període del 2018, el que suposa un increment del 4,86%. Només a l’agost, s’ha passat de 341.447 viatges del 2018, als 360.994 d’enguany. La línia 10 que es reforça hui, ha registrat fins a agost 160.000 viatges (igual que durant els primers huit mesos del 2018), mentre que la mitjana anual de la línia és d’uns 250.000.

Altres reforços

El reforçat servei entre Tetuan i el grup Sant Lorenzo s’activa quatre mesos després que l’Ajuntament, a través de la Regidoria de Mobilitat, millorara la freqüència de pas de tres línies d’autobús estratègiques que connecten l’Hospital General, la Universitat Jaume I, la Comissaria de la Policia Nacional i el pavelló Ciutat de Castelló. En concret, des del mes de maig passat les línies 2, 12 i 15 d’autobús redueixen les seues freqüències a 20 i 30 minuts, depenent de l’època de l’any. És un pas més enllà en l’aposta per una mobilitat respectuosa amb el medi ambient, la ciutadania i seguretat.

Últimas noticias

Contenido relacionado