martes, 23 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Castelló prepara el dispositiu d’emergències davant la previsió de gota freda

L'Ajuntament compta amb un protocol d'actuació davant fortes pluses actualitzat i ha revisat la seua infraestructura antiinundacions.

L’Ajuntament de Castelló, d’acord amb les prediccions de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) i amb les indicacions del Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana, una vegada activada la preemergència per pluges nivell taronja en tota la província, ha preparat el dispositiu d’emergència davant la previsió de possibles fortes pluges a la província i en el litoral.

S’ha activat el Protocol d’Actuacions per Pluges, que estableix les mesures de prevenció i procediments d’actuació dels equips i sistemes d’evacuació d’aigües.

En aquest sentit, des de l’àrea d’Emergències s’està contínuament en contacte amb els tècnics municipals i de la Generalitat, així com al punt de l’evolució de les previsions meteorològiques per a activar el Pla Territorial i el CECOPAL immediatament quan siga necessari tal com marca el protocol. Així mateix, des del servei tècnic d’emergències de la Generalitat s’ha informat l’Ajuntament que, en aquests moments, no es donen les circumstàncies que aconsellen la suspensió de les classes. No obstant això, si les condicions varien es prendran les mesures oportunes segons els criteris tècnics.

En aquests dies, s’ha intensificat el control i comprovació de tota la infraestructura antiinundacions (revisió mèdica de grups electrògens, caragols, estacions de bombament, comportes, etc.). A més, des de Bombers Municipals s’ha revisat l’estat dels equips propis d’acovardisca, així com l’estat dels vehicles per a garantir una resposta òptima en quasi que siga necessari.

Les precipitacions registrades fins al moment: 18 l/m2 al Grau, 13 l/m2 en zona Palau de la Festa, mitjana registrada en la Comunitat Valenciana 20 l/m2.

Les brigades municipals han col·locat aquesta matinada els elements de senyalització i abalisament en els punts conflictius en camins, vials i passos subterranis de la ciutat. Els punts on s’han instal·lat les tanques són:

– Grup Lourdes, per a tancar el pas inferior en tots dos sentits.
– Ronda Nord, per a tallar des de la rotonda del riu Sec fins a la rotonda dels jutjats i el túnel de la ronda Nord.
– Camí La Enrramada amb camí Cova Colom.
– L’entrada de la Venda Nova amb el riu Sec.

Cal recordar que recentment l’Ajuntament de Castelló ha presentat el Protocol d’Actuacions per Pluges que estableix les mesures de prevenció i procediments d’actuació dels equips i sistemes d’evacuació d’aigües d’escolament, fonamentalment en cas de pluges torrencials o episodis de gota freda a Castelló de la Plana i el Grau de Castelló.

El document contempla diferents escenaris que abasten actuacions tant en temps sec com en pluges, i que varien també en funció de la quantitat d’aigua caiguda: des de 10 litres per metre quadrat o més de 30 litres i amb pluges torrencials. El protocol s’activa amb pluges de 10 lit/m2, registrat en el sistema de pluviòmetres de Castelló, i consta de 26 actuacions i controls definits, que s’incrementen fins a 35 si les pluges són persistents i sobrepassen els 30 lit/m2.

Últimas noticias

Contenido relacionado