Castelló pagarà un 26% més per a poder tindre habitatge social

El preu de compra s'ha incrementat dels 80.000 euros als 101.000 i l'oferta està oberta a qualsevol veí que vulga vendre un immoble, si compleix els requissits

Qualsevol propietari de Castelló que desitge vendre el seu innoble a l’ajuntament perquè siga destinat a habitatge social podrà fer-ho, si compleix els requisits, i obtindrà fins a un 26% més en el preu que el consistori estava disposat a pagar fins ara.

Almenys això és el que es desprén de l’aprovació de l’expedient del contracte de la junta de govern local per a ampliar el parc municipal d’habitatges socials mitjançant compra i que preveu un preu que pasa dels 80.000 euros anteriors als 101.000 de l’actual proposta.

En total l’ajuntament disposarà d’1.845.000 euros per la compra d’estos habitatges que destinarà a ús social i que se sumarien així al parc dels 221 dels que ja disposa.

Pel que fa a les condicions bàsiques que es demana als propietaris interessats a vendre el seu immoble, els pisos hauran de tindre dos dormitoris, un saló-menjador, una cuina i un bany a més de gaudir de la corresponent certificació d’eficiència energètica.

Quant a la resta de requisits, com ara el compliment de la normativa d’accessibilitat o altres qüestions, sembla que s’han modificat o flexibilitzat, segons criteris, algunes de les condicions. No en va s’ha de recordar que els dos anteriors concursos van quedar deserts amb la qual cosa l’ajuntament no va poder adquirir cap nou habitatge.

Segons es recorda des de la Regidoria d’Habitatge, que dirigeix María Jesús Garrido, esta licitació està oberta a qualsevol propietari de la ciutat i la convocatòria pública que ara inicia la seua tramitació té per objectiu un increment de la xifra d’habitatges socials.

Els interessats hauran de presentar per a la proposta d’adquisició un document cadastral gràfic i descriptiu, un certificat d’eficiència energètica i un pla de distribució i cotes, amb indicació de superfícies útils per dependències i totals.

Els plecs de condicions del contracte es podran conéixer els pròxims dies a través de la plataforma de contractació pública (https://contrataciondelestado.es/wps/portal/).

D’altra banda, segons ha informat el consistori, l’Oficina d’Habitatge treballa ara en un nou procés de regularització dels habitatges socials, que comportarà una intervenció prèvia de la situació de la unitat familiar per part dels serveis socials en tractar-se de famílies en situació d’exclusió o vulnerabilitat social.