miércoles, 22 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Castelló licita les obres del primer Parc Ciclista de la ciutat

El regidor d'Esports, Omar Braina, destaca «la pràctica de diferents modalitats de ciclisme, tant professional com d'aficionats».

El projecte de construcció del primer Parc Ciclista-Ciutat de la bicicleta de Castelló està en fase de licitació i les empreses interessades poden presentar les seues ofertes fins al pròxim 28 d’agost. L’obra té un pressupost base de 557.851 euros, més 117.148 euros en concepte d’IVA, i un termini d’execució de sis mesos a partir de la data d’adjudicació.

És una infraestructura “demandada pels castellonencs que permetrà practicar diferents modalitats de ciclisme, tant professional com d’aficionats”, ha destacat el regidor d’Esports, Omar Braina. De fet, és un dels projectes proposat, votat i triat pels veïns a través dels pressupostos participatius.

El parc constarà d’un circuit tancat sobre pavimente asfàltic amb possibilitat de dividir el recorregut en dos circuits de dimensions més reduïdes; un per a ciclisme de muntanya, sense pavimentar sobre el terreny natural existent; i un espai auxiliar per a practicar exercicis complementaris sobre paviment de solera de formigó. Tindrà una longitud de 650 metres de corda i una amplària de 6 metres, amb dos anells tancats (un de 150 metres i un altre de 250 metres) on realitzar entrenaments independents. Comptarà amb il·luminació per aprofitar les vesprades d’hivern, quan entrenen els i les escolars.

A més, es construirà un edifici en el qual se situa una cafeteria amb dotació de condícies públiques i una zona de magatzematge per als utensilis d’entrenament. La superfície construïda supera els 217 metres quadrats.

Estarà situat entre el carrer Grècia i la carretera Ribesalbes, al costat de la Universitat CEU Cardenal Herrera, a la Ciutat del Transport, i la instal·lació serà oberta i estarà connectada a la ciutat pel carril bici.

Sobre la base de la memòria del projecte, els recorreguts ciclistes ocuparan la totalitat de la parcel·la mentre que l’edificació se situa en la part central de la façana sud, configurant al temps l’accés principal a la instal·lació. Al costat de l’edificació se situarà la zona de pràctiques d’exercicis complementaris i en l’extrem estarà l’accés de vehicles per a operacions de manteniment.

Últimas noticias

Contenido relacionado