miércoles, 22 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Castelló instarà als bancs a mobilitzar pisos buits per al lloguer social

L'ajuntament acaba de rebre l'autorització per a gestionar les sol·licituds de les ajudes d'emergència habitacional del Consell.

La regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló, María Jesús Garrido, ha mantingut una reunió amb una representació de la plataforma contra els desdonaments (PAH) en la qual informat de les accions que té previst posar en marxa per a augmentar la xifra d’habitatge social.

Ha explicat que l’ajuntament acaba de rebre l’autorització per a gestionar les sol·licituds de les ajudes d’emergència habitacional del Consell, un programa impulsat per a persones amb baixos recursos que no poden pagar un lloguer o que corren risc de perdre el seu habitatge. “Són les ajudes més flexibles per a fer front a les situacions de desnonament”, ressalta la regidora. De fet, la junta de govern local va aprovar el dijous l’adhesió de Castelló a aquest programa autonòmic, que es repetirà en 2020 i al qual poden acollir-se les famílies els ingressos de les quals no superen un Iprem anual de 14 pagues.

Garrido també ha subratllat a la PAH que la regidoria instarà a les entitats financeres a què mobilitzen pisos buits per a lloguers socials.

D’altra banda, en les pròximes setmanes, segons la regidora, es licitarà un procés de compra per part de l’ajuntament d’habitatges socials, dotat en 1,8 milions d’euros, i es començaran els treballs per a regularitzar i posar ordre al parc actual d’habitatges socials municipals.

Des de la PAH han manifestat la necessitat que les Administracions públiques mobilitzen habitatge social i han subratllat que tenen constància de l’existència d’un bon nombre de pisos d’entitats financeres que es troben buits i han demanat que es desenvolupe la llei autonòmica de Funció Social de l’Habitatge que, segons han recordat, preveu sancions als pisos dels bancs sense ocupar.

Últimas noticias

Contenido relacionado