domingo, 19 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Castelló i la Generalitat col·laboraran per a mobilitzar habitatge buit per a lloguer social

La Regidoria d'Habitatge i la directora general d'Emergència d'Habitatge pressionaran als grans propietaris amb la Llei de Funció Social.

L’Ajuntament de Castelló i la Generalitat Valenciana intensificaran la seua col·laboració per a mobilitzar pisos buits de grans propietaris amb destinació a lloguer social. Faran ús de la Llei Valenciana de Funció Social, que contempla en l’últim case sancions a aquells tenidors que es neguen a facilitar habitatges en desús per a finalitats socials.

Així ho han acordat hui en una reunió la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, i la directora general d’Emergència d’Habitatge i Funció Social, Lorena Sanz. Ambdues han coincidit en la necessitat d’augmentar el parc d’habitatge social i assequible davant l’alta demanda existent sobre este tema. El primer objectiu és aconseguir que els grans tenidors d’habitatges buits faciliten algunes per a lloguer social.

Totes dues administracions mostren la seua disposició de col·laborar amb els citats propietaris per a aconseguir esta fi. L’equip de govern municipal ja va mantindre la setmana passada una primera presa de contacte amb la Sareb per a conéixer que pisos buits disposa a la ciutat i que podrien ser susceptibles de tindre una destinació per a lloguer social.

La regidora d’Habitatge i la directora general d’Emergència d’Habitatge han abordat la situació de les ajudes autonòmiques impulsades enguany per a ajudar a la gent que manca de recursos per a afrontar un arrendament.

D’altra banda, cal recordar que l’ajuntament té en tràmit en estos moments un concurs de compra d’habitatge per a lloguers socials, amb un pressupost d’1,8 milions d’euros. Per part seua, el Consell promou la rehabilitació de 35 habitatges públics al carrer Santa Cruz de Tenerife i altres 15 al carrer Joaquín Garcia Girona.

Últimas noticias

Contenido relacionado