martes, 25 junio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Castelló executa 88 actuacions de manteniment als centres educatius de cara al nou curs

El departament que dirigeix Mezquita acumula una inversió de vora 300.000 euros en adequació de col·legis, instituts i guarderies.

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló, dirigida per Francesc Mezquita, ultima les actuacions de manteniment i millora dels centres educatius de la capital a les portes del nou curs acadèmic. En finalitzar la campanya, el consistori haurà resolt 88 incidències, de les quals 33 s’han gestionat durant el mes de juliol i altres 36 durant el mes d’agost. A aquesta xifra cal sumar les 19 que quedaran tancades abans del pròxim 9 de setembre.

Pel que fa al total de l’exercici, el consistori ha invertit 298.340 euros per donar solució a 633 incidències en els 40 centres educatius de titularitat municipal amb els quals compta la ciutat, entre els quals estan les 36 escoles públiques, el centre d’educació especial Castell Vell, l’escoleta ‘Un Mar de Somnis’, i les dues escoles d’adults. Aquesta inversió respon necessitat de millora dels espais educatius o bé per l’antiguitat de les instal·lacions o bé per les avaries i desperfectes a conseqüència del seu ús habitual.

En total, el departament que dirigeix Mezquita ha executat vora el 65% de la partida de reparacions, manteniment i conservació de centres educatius, dotada amb 504.328 euros per a l’exercici de 2019. Aquest capítol inclou la reserva de 26.000 euros per als serveis de seguretat i instal·lacions tècniques dels edificis de titularitat municipal.

D’aquesta forma, la Regidoria d’Educació, mitjançant el Pla Integral de Reformes, ha treballat a les escoles del municipi perquè els i les alumnes puguen rebre classe i gaudir en les millors condicions dels serveis que ofereixen els centres. “Aquest Pla va néixer per tal de donar solució a la preocupant manca de manteniment i deixadesa que tenien les escoles públiques a Castelló”, explica Mezquita.

El regidor de l’àrea defensa que “el manteniment de les escoles és la nostra prioritat, perquè estiguen en el millor estat i condicions possibles, amb l’objectiu de dignificar els col·legis públics de la nostra ciutat”. De fet, “el contracte de manteniment d’escoles es va augmentar un 15% respecte a l’anterior durant la legislatura passada amb l’objectiu de mantenir les instal·lacions dels 40 centres i poder fer més actuacions de millora”.

Últimas noticias

Contenido relacionado