Castelló destina 1,8 milions d’euros a ‘Inversions Financerament Sostenibles’

Obres hidràuliques, millora de vials i reformes a espais públics són les tres grans àrees en què es duran a terme estes actuacions executables dins del 2020

Obres hidràuliques, millora de vials i reformes a espais públics són els tres grans blocs als quals aniran a parar els prop de 2 milions d’euros, 1.895.047 euros, que l’ajuntament de Castelló destinarà al que s’anomena Inversions Financerament Sostenibles (IFS). Així ho ha anunciat este dijous el portaveu de l’equip de govern, Rafa Simó, després que s’aprovara a la junta de govern i que ara quede pendent de ser ratificat en el ple ordinari d’octubre.

En total són deu actuacions classificades en tres grans eixos o àrees i que hauran de ser executades dins de l’any 2020, una vegada hagen passat tots els tràmits pertinents. En concret, en millores de vials, el també regidor d’Obres i Projectes Urbans, ha destacat la pavimentació del camí La Fileta, entre la Donació i el Camí Vell del Serradal, amb un import de 406.626 euros.

Se suma el projecte d’accés des de l’aparcament de l’Escola Oficial d’Idiomes a la carretera de Borriol a Castelló, valorat en 180.807 euros. A més, està prevista la millora de la seguretat viària en la intersecció entre l’avinguda Castell Vell i l’avinguda Diputació amb quadra Borriolenc, pressupostada en 155.000 euros. En la mateixa matèria, es farà la construcció d’una rotonda en l’avinguda Enrique Gimeno cantonada amb la de Ribesalbes, per 278.015 euros.

D’altra banda, el regidor de Gestió de Residus, Ignasi Garcia, suma a aquesta llista les millores en espais públics, com la remodelació dels banys de l’edifici nou de l’Ajuntament (60.499 euros); la reparació del perímetre de la piscina del Pinar (29.957 euros); la instal·lació de jocs infantils al parc Ribalta (79.999 euros); i la instal·lació de sis banys públics a la ciutat (330.000 euros).

L’edil de Transició Ecològica, Fernando Navarro, afig les obres hidràuliques, que consisteixen en l’execució de l’estació de bombament al carrer Ciutadella, el clavegueram del Camí Vell i la posterior repavimentació, valorada en 343.628 euros; i l’ampliació de la xarxa de clavegueram en l’entrador de la Marina, que té un pressupost previst de 30.512 euros.