sábado, 13 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Castelló constitueix la nova Assemblea General del Patronat Municipal de Festes

La presidenta dona compte en la sessió celebrada al Palau de la Festa de l'informe de les festes desenvolupades durant el 2019.

La nova Assemblea General del Patronat Municipal de Festes de Castelló ha quedat constituïda hui en la sessió celebrada en el Palau de la Festa, amb un quòrum de 77 assistents d’un cens total de 124 membres, en representació de gaiates, festes de carrer, colles, confraries, veïns, comissió de festes de barris, reines, grups de teatre i dansa, ens vinculats, empreses patrocinadores, fundacions i altres organismes.

Després de la constitució, s’ha celebrat la sessió ordinària de l’Assemblea General de Festes, en la qual s’han designat als quatre vocals del Consell Rector en representació de l’assemblea, que són Ana Alegre, Lidón Andrés, Andrés Bort i Luis Oria. “Han sigut triats sota criteris de paritat, dos homes i dues dones; de capacitat de representar a tot el món de la festa, ja que el seu currículum fester els avala per a això; i de disponibilitat per a entrar en un òrgan de presa de decisions i de treball continu”, ha explicat la presidenta del Patronat i regidora de Festes, Pilar Escuder.

Amb la designació d’estos quatre vocals en representació de l’Assemblea, el Consell Rector ja té als seus 12 membres. Està presidit per Escuder i vicepresidit per la regidora Verònica Ruiz. I del mateix formen part altres sis persones designades pels grups polítics: José Miguel Rebollo pel PSPV; María España pel PP; Alejandro Marín-Buck en representació de Ciudadanos; José Juan Sidro de Compromís; Lola Doménech per Podem; i Juanvi Bellido com a representant de Vox.

Durant l’Assemblea General també s’ha designat a Esteban Gual, actual president de la Gestora de Gaiates, com a vocal per al Consell Social de la Ciutat en representació del Patronat Municipal de Festes.

A més, Escuder ha donat compte de l’informe de les festes de l’exercici 2019, que recull que el pressupost ha sigut de 2,3 milions d’euros i ha agraït el treball de totes les persones i col·lectius implicats, com la Junta de Festes, la Federació de Colles, la Gestora de Gaiates, les festes de carrer i els ens vinculats, entre altres. Ha incidit en el desenvolupament de la Magdalena, celebrada entre els dies 23 i 31 de març, i en la resta de festejos organitzats pel Patronat Municipal de Festes, des de la Cavalcada de Reyes a Sant Antoni, Carnestoltes, la Festa de la Rosa, Sant Joan o l’aniversari de la ciutat, a més d’actes en els quals ha col·laborat, com el 9 d’Octubre.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha sigut l’encarregada de tancar l’assemblea, valorant el treball del món de la festa. “Agraïsc el treball del Consell Rector, dels col·lectius i de les Juntes de Festes i els seus últims presidents, Jesús López, Juanvi Bellido i Noelia Selma, per la seua labor altruista i magnífica per les festes de Castelló”. Marco ha destacat davant els assembleistes la “necessitat de modificar els estatuts de les festes”, ha instat a “avançar en temes de seguretat” i ha sol·licitat “implicació i ajuda perquè a Castelló no tornen a haver-hi casos d’assetjament i violació com els de les últimes festes”.

Últimas noticias

Contenido relacionado