martes, 23 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Castelló consensua quatre compromisos amb les tasques per a complir la sentència

L'ajuntament activarà la declaració de zona gastronòmica quan es donen garanties legals per a això i es constate una rebaixa dels decibels.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Castelló ha consensuat quatre compromisos amb els propietaris de les tasques per a acatar la sentència judicial que afecta a la zona i resoldre un conflicte que es va iniciar fa més d’un dècada, amb un executiu del Partido Popular.

La Regidoria de Transició Ecològica ha informat que realitzarà reunions bimensuals, que activarà a final d’any noves mesuraments de soroll en aquest espai i que impulsarà la declaració de zona gastronòmica quan es donen les garanties jurídiques per a això, és a dir, quan es constate una reducció significativa del nivell de decibels. Per part seua, els responsables dels locals s’han compromés a implicar-se en complir les condicions de la resolució i la ZAS i aconseguir així un descens del soroll.

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, ha convocat en el consistori als hostalers per a explicar que el ple del 26 de setembre aprovarà l’acatament de la sentència que anul·la l’article de l’ordenança (aprovat en 2012) vinculat a la regularització de les tasques per estar en vigor la declaració de la Zona Acústicament Saturada. El dimarts va fer el propi amb l’associació de Sense Soroll. D’acord amb la resolució, el consum als carrers de les tasques es permetrà en els entorns dels vetlladors (taules enlaire sense cadires) i a les terrasses. L’horari d’ingesta en l’exterior continuarà fins a les 22.30, una hora que ve fixada per la ZAS.

A la trobada també han assistit el regidor d’Obres i Projectes Urbans, Rafa Simó, i l’edil d’Educació, Francesc Mezquita. La cita ha recaptat quatre acords entre el govern municipal i els hostalers, unes mesures que senten els fonaments per a resoldre el litigi judicial.

Navarro ha argumentat que, segons els serveis jurídics municipals, la declaració immediata de la zona gastronòmica de les tasques és inviable des del punt de vista legal per estar vigent la ZAS i que aquest fet suposaria un incompliment de la sentència i prolongaria el conflicte. Ha afirmat que aquesta declaració s’executarà quan es comprove una disminució del soroll i es garantisca la seua viabilitat legal. Ha afegit que aquesta iniciativa, que recull la nova Llei de Salut Pública i que està pensada per a reforçar espais singulars com les tasques, podria promoure’s abans de la retirada de la ZAS. Sobre aquest tema, els mesuraments per a analitzar el soroll es prolongaran un any, però segons els tècnics municipals, la zona gastronòmica podria aprovar-se anteriorment si es confirma una rebaixa considerable del soroll.

El regidor ha destacat que el contracte de nous mesuraments es llançarà abans que acabe l’any. Als hostalers els ha assegurat que es reunirà cada dos mesos amb els mateixos i els ha demanat implicació per a baixar el soroll. Ha subratllat que l’objectiu de l’ajuntament és conciliar el dret al descans amb el model tradicional de les tasques i evitar altres accions judicials. Els propietaris s’han compromés a reforçar el compliment d’horaris i les condicions que marca la ZAS.

Cal recordar que la deriva judicial va arrancar fa més d’una dècada i la primera declaració ZAS es va aplicar en les tasques en 2008.

Últimas noticias

Contenido relacionado