La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló activa la redacció d’un estudi preliminar per a definir el parc agrari, un projecte que preveu la dinamització d’horts abandonats de la zona periurbana de la ciutat apostant per formes de producció ecològiques i la venda de quilòmetre zero.
«Hem començat el disseny del parc agrari amb un doble objectiu; el primer és el de conéixer l’estat de les parcel·les rústiques en desús de la ciutat, i en segon lloc, analitzar les necessitats de tots els actors del sector i que manera la figura del parc agrari pot reactivar terrenys en desús i enfortir el sector agrícola», explica el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.
La regidoria ha contractat una assistència externa que farà un treball de camp i analitzarà les parcel·les susceptibles d’abastar esta proposta, així com el context socioagrícola de la ciutat. L’empresa Buscatierra farà una radiografia de la situació de les parcel·les rústiques abandonades i delimitarà els àmbits on pot desenvolupar-se el parc agrari, mentre la cooperativa Intercoop recaptarà l’opinió i necessitats de productors i regants.
Este treball estarà finalitzat abans que acabe l’any i a través de les seues conclusions s’anirà licitant posteriorment el contracte del parc agrari. Al mateix temps s’abordarà esta proposta en el Consell Municipal Agrari i de Sostenibilitat, que es convocarà en breu i que integrarà a les associacions agrícoles, regants i ecologistes.
D’esta manera, comença a fer els seus primers passos el que serà el primer parc agrari de Castelló. La Regidoria de Transició Ecològica advoca per reactivar parcel·les en desús al cinturó de la ciutat com a manera d’ajudar al sector amb formes de producció innovadores i sostenible. També destaca que esta iniciativa reduirà les emissions de C02 i incidirà en la lluita contra el canvi climàtic.