domingo, 19 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Castelló comparteix el seu model de gestió de fons europeus amb Logronyo

La gestió dels fons europeus que realitza l’Ajuntament de Castelló és exemple per a altres consistoris del país, com el de Logronyo, l’alcalde del qual, Pablo Hermoso de Mendoza, s’ha reunit hui amb l’alcaldessa de la capital, Amparo Marco, per a conéixer de primera mà el treball sobre aquest tema i poder extrapolar el model de gestió a la seua ciutat.

Bell ha mostrat interés tant pels projectes que s’han impulsat i executat a Castelló a través dels fons europeus com també pel funcionament de l’Oficina de Planificació i Projecció Econòmica. Un departament creat en l’anterior legislatura amb l’impuls directe de l’alcaldessa que està gestionant un pressupost de 20,2 milions d’euros de l’estratègia Edusi Transforma Castelló i que permetrà materialitzar diferents projectes d’impacte social, mediambiental, urbanístic i tecnològic.

Marco ha detallat a l’alcalde de Logronyo el treball que es duu a terme des de l’Ajuntament amb la posada en marxa de l’Oficina de Planificació i Projecció Econòmica dirigida per Carmen Vilanova i a la qual s’ha dotat de personal tècnic per a traure el màxim rendiment de les ajudes europees. Amb aquest objectiu, es disposa també d’un servei de vigilància informativa que monitora les publicacions oficials per a no deixar passar cap subvenció susceptible de ser sol·licitada pel consistori.

L’interés del primer edil de Logronyo és un exemple de la repercussió que té en l’àmbit estatal la gestió dels fons europeus per part de l’Ajuntament de Castelló. I és que la capital és referent, com així ho avala el Ministeri d’Hisenda, que destaca a Castelló com a model davant les dificultats que al·leguen molts altres consistoris per a la gestió dels Edusi.

Els 20,2 milions d’euros de l’estratègia Edusi és la major injecció de fons europeus que ha percebut l’Ajuntament de Castelló i fins al moment ha permés fer realitat projectes com la construcció del nou pont del Riu Sec, l’ampliació de la xarxa de carrils bici o la millora de l’accessibilitat per als vianants en les parades d’autobús urbà. Al llistat se sumaran altres obres com la reforma integral del Centre Municipal de Cultura del carrer Antonio Maura per a convertir-ho en referent de les polítiques d’envelliment actiu. I també es contemplen millores en el sistema de resposta davant emergències sanitàries i de seguretat, i de l’eficiència energètica en edificis municipals.

Últimas noticias

Contenido relacionado