miércoles, 17 julio 2024

Noticias de Castellón y provincia

Castelló celebra el seu 768 aniversari amb representacions medievals, concerts i la presència internacional d’Ube

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que "es tracta d'una oportunitat clau per a posar en valor el nostre patrimoni cultural"

L’Ajuntament de Castelló ha organitzat una extensa programació per als dies 6, 7 i 8 de setembre amb motiu de la celebració del 768 aniversari de la ciutat. Entre les múltiples activitats del cartell destaquen les representacions medievals per part dels Cavallers Templers i dels Cavallers de la Conquesta, el concert d’Alejo Stivel (la veu del grup Tequila) i les exhibicions aèries i baptismes d’aire en l’aeròdrom de Castelló. A més, com a novetat i fruit de l’agermanament amb la ciutat japonesa d’Ube, se celebraran xarres culinàries amb la presència d’una delegació del país nipó i el xef amb una estrela Michelin Miguel Barrera.

“Amb aquesta nodrida programació celebrem de la millor manera possible la fita històrica de la fundació de la vila”, ha destacat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, qui ha assegurat que “es tracta d’una oportunitat clau per a posar en valor el nostre patrimoni cultural i donar a conéixer les nostres arrels”. Marco també ha ressaltat l’assistència de la delegació japonesa, ja que “el valor de l’intercanvi cultural i culinari reforça els llaços d’agermanament que uneixen a Castelló i Ube”.

Aquest és el quart any consecutiu que es commemora l’aniversari de la ciutat amb un programa oficial d’actes. Va ser l’any 2016 quan es va començar a donar solemnitat a la celebració, amb el lliurament de Medalles d’Or a les personalitats i els organismes més reconeguts. La història de la fundació del municipi es remunta al 8 de setembre de 1251, quan el Rei Jaume I va autoritzar a Ximen Pérez d’Arenós al trasllat de Castelló des de la muntanya fins a la plana. La data d’aquest document simbolitza el naixement de la ciutat en l’actual emplaçament.

La programació de l’aniversari

La jornada inaugural del divendres 6 arrancarà amb l’inici de les activitats de recreació històrica d’usos i costums de l’època medieval. Més tard, tindrà lloc una desfilada amb animació d’època medieval i l’obertura de l’espai Descobreix el Japó a través del te en la plaça Santa Clara. Finalment, el concert d’Alejo Stivel (la veu de Tequila) farà vibrar la plaça Major a partir de les 23.00 hores.

El matí del dissabte 7 de setembre inclou activitats com l’acte institucional 40 anys d’ajuntaments democràtics, el volteig de campanes i la mascletà commemorativa en la plaça Cardona Vives. A la vesprada, l’Ajuntament de Castelló ofereix una lectura pública del Llibre dels fets en la Plaça Major, una desfilada dels Cavallers de la Conquesta pel centre de la ciutat, un espectacle de justes medievals en honor a Na Violant en la plaça de bous i un conjunt de microescenas històriques. A més, la plaça Santa Clara albergarà la xarrada La història del te en Ube i les seues propietats, per part de la delegació japonesa i Miguel Barrera, cuiner amb estrela Michelin.

La programació es tanca el diumenge 8 de setembre amb una jornada aèria en l’aeròdrom de Castelló, on es faran exhibicions de salt, baptismes d’aire i vol de drons; el lliurament de diplomes de baptismes del mar en el Club Nàutic de Castelló i la visita guiada Castelló Medieval. Els Cavallers Templers organitzaran la presentació Na Violant d’ Hongria 2020 i desfilaran pel centre de la ciutat, per a acabar en la plaça de bous, on a les 19.00 hores el públic assistent podran gaudir d’un espectacle de justes medievals.

Últimas noticias

Contenido relacionado