domingo, 19 mayo 2024

Noticias de Castellón y provincia

Carmen Molina Ramos ja és oficialment la Reina de les Festes per a la Magdalena 2020

El Teatre Principal va viure anit la proclamació de Carmen Molina Ramos com a Reina de les Festes de Castelló 2020. En un acte marcat pel protocol han anat desfilant fins a l’escenari les 19 madrines de les comissions de la ciutat, a les quals han seguit les joves que formen part de la Cort d’honor de Carmen per a les pròximes festes de la Magdalena. L’alcaldessa, Amparo Marco, ha tingut un record, en el seu discurs, per als afectats per la gota freda mostrant tot el suport de la ciutat en estos moments tan delicats

Carmen Molina Ramos ja és oficialment la Reina de les Festes de Castelló per a les festes de la Magdalena 2020. Amb un Teatre Principal fins a la bandera, l’acte s’ha desenvolupat marcat per l’emoció i els nervis de les joves que a partir de hui seran la cara visible de la ciutat en els actes festius durant l’any vinent.
Amb el tradicional ‘Rotllo i Canya’ interpretat per la Banda Municipal de Castelló, dirigida per Marcel Ortega, situada darrere de l’escenari del Teatre Principal, ha començat un dels actes més esperats que dóna inici a les festes de la Magdalena 2020, després de la proclamació del divendres a la nit de la reina infantil de les festes, Gal.la Calvo Santolaria.

Després de la presentació de l’acte per part la que fora reina de les festes en 2017, Estefanía Climent, ha sigut el torn del secretari, José Almela, de la lectura de l’acta per la qual es nomena a la reina de les festes i a la seua cort d’honor.

A continuació, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco i la presidenta de la Junta de Festes, Noelia Selma, totes dues vestides de roig, han sigut les encarregades de pujar a l’escenari per a posar les bandes i entregar un ram de flors a cadascuna de les 19 madrines de les gaiates que formen els sectors de Castelló que han anat ocupant els seus seients en l’escenari.
Gaiata 1, Brancal de la Ciutat, madrina: Carla Batalla Cortés

Gaiata 2, FadrellmadrinaToñi García Gaviro

Gaiata 3, Porta del Sol, madrina: Raquel Provinciale Cassalla

Gaiata 4, L’Armelarmadrina: Andrea Vicente Ribes

Gaiata 5, Hort dels Corders, madrina: Paula Hernández Capdevila

Gaiata 6, Fanal Ravalet, madrinaCamila Castelluchio Monrroy

Gaiata 7, Cor de la Ciutat, madrina: Helena Solano Miralles

Gaiata 8, Portal de L’Om, madrina: Adela Archilés Segarra

Gaiata 9, L’Espartera, madrinaMaría Montañana Grijalbo

Gaiata 10, El Toll, madrinaMaría Beser Gasch

Gaiata 11, Forn del Pla, madrinaÁgueda Bellido Guillem

Gaiata 12, El Grau, madrina: Miriam Hidalgo Cantavella

Gaiata 13, Sensalmadrina: Raquel Prats Borreguer

Gaiata 14, CastaliamadrinaCynthia Broch Més

Gaiata 15, Sequiol, madrina: Lourdes Climent Moreno

Gaiata 16, Rafalafenamadrina: Lorena Segarra Sánchez

Gaiata 17, Tir de Colom, madrina: Andrea Alcaide Hernández

Gaiata 18, CrèmormadrinaNadia Més Gasulla

Gaiata 19, La Cultural, madrinaNoelia Lerín Martínez

Després d’omplir l’escenari les madrines, la Junta de Festes de Castelló, a través de la conductora de l’acte, ha volgut reconéixer l’esforç realitzat per a tots i cadascun dels presidents i presidentes de les gaiates als quals els ha agraït “que la nostra vila s’il·lumine cada tercer diumenge de Quaresma amb els 19 monuments gaiateros”. Després d’eixe reconeixement ha anat repassant el nom de cadascun d’ells, rebent un càlid aplaudiment per part dels assistents a l’acte.

Les següents protagonistes a pujar a l’escenari han sigut les joves que completaran la Cort d’Honor de la Reina de les Festes de Castelló de 2020 perquè tal com ha explicat “elles, juntament amb la sobirana, tindran el privilegi de representar a la nostra ciutat des de l’escaló més alt que les nostres festes reserven per a un xicotet ram de privilegiades”. Així, una a una, van anar pujant fins a l’escenari, la Cort d’Honor de la Reina que són:

Dames de la Ciutat

Na Violant, María Torres Claramonte
Carla Parra Bellido
Sara Martín Gimeno
Agueda Ibars Agramunt
Sonia Cabello Cabell
Andrea Alegre Arnau                                                                                                Lidia Gómez Vicente

I tots en peu ja només quedava per rebre a Carmen Molina Ramos, reina de les festes de Castelló 2020 que ha desfilat fins a l’escenari acompanyada pels aplaudiments dels presents. Amb una emoció continguda en el seu rostre, Carmen ha rebut la banda verda, que ha portat fins a l’escenari Higinio Mateu, que la corona com la màxima representant de les festes de Castelló i de mans de l’alcaldessa de la ciutat, Amparo Marco, acompanyada per la Marxa de la Ciutat, interpretada per la Banda de la Ciutat.

Posteriorment, ha sigut el torn del discurs d’Amparo Marco com a alcaldessa en el qual no s’ha oblidat de mostrar tot el suport de la ciutat als municipis de la Comunitat Valenciana que han patit danys humans i materials per la gota freda. Després d’este reconeixement, que va ser llargament aplaudit pels assistents, va posar l’accent a viure la tradició amb respecte però amb molta passió.

L’acte ha finalitzat amb el comiat, una a una, de totes les madrines i Dames de la Ciutat que han format part de l’acte juntament amb la màxima protagonista d’este, Carmen Molina Ramos, que radiant i feliç de moment que estava vivint, ha començat de forma oficial el seu regnat de les festes de Castelló.

Fotografia: Ediciones Digitales Muphy

Últimas noticias

Contenido relacionado