martes, 23 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

Borriana planeja una operació per a eliminar la flora invasora

La proposta s'ha exposat en la reunió ordinària de la Junta de Protecció del Paratge Natural Municipal del Clot de la Mare de Déu, presidida per l'alcaldessa Maria Josep Safont.

L’Ajuntament planeja realitzar una operació per a l’eliminació de la flora invasora, sobretot de canya americana o comuna i la plantació d’espècies autòctones en el Paratge Natural Municipal del Clot de la Mare de Déu, projecte que es desenvoluparia dins de l’Estratègia EDUSI, cofinançat en un 50% amb els fons FEDER, en el marc del Programa Operatiu Pluriregional d’Espanya.

Així ho ha explicat el regidor de Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis, en la reunió ordinària de la Junta de Protecció del Paratge Natural Municipal del Clot de la Mare de Déu, el qual ha precisat que aquesta intervenció es portaria a terme després de l’actuació, ja aprovada, d’eliminació de canya invasora americana o comuna (arundo donax) que realitzarà la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) en domini públic hidràulic.

En la Junta presidida per l’alcaldessa i presidenta de la Junta de Protecció, Maria Josep Safont, s’han exposat les accions realitzades en el paratge i les previstes, i entre elles s’ha constatat que el tractament d’endoteràpia contra la galeruca ha donat “bons resultats tant en els arbres grans que van ser tractats, com en els més xicotets que malgrat no ser tractats, s’han beneficiat de la menor presència de l’insecte”, ha assegurat Arnandis.

Així mateix, en la reunió s’han exposat les activitats educatives de seguiment de tortugues i de qualitat de l’aigua que s’han desenvolupat en el paratge del Clot realitzades amb la fundació limne.

També s’ha aprovat la tala d’arbres morts després de l’exposició de l’informe de ferrovial sobre aquest assumpte, principalment d’oms morts per la grafiosis que està matant les omedes de tot Europa, i que es tallaran per a evitar riscs de caiguda.

D’altra banda, la Junta de Protecció ha autoritzat el calendari de proves esportives que discorren pel Paratge Natural per al que queda d’any i per a l’exercici 2020. Concretament, la mitja marató del 13 de desembre 2019, la 10K ciutat de Borriana el 19 d’abril de 2020, la Maraclot el 7 de juny i la Volta al Clot del 16 d’Agost.

Últimas noticias

Contenido relacionado